Pui cu smântână. Rețetă ușor de preparat

.

Rețetă pui cu smântână. Pentru prepararea acestei rețete, tot secretul stă în sosul de smântână. Este important ca acesta să nu se taie. Este o mâncare ce se poate servi ca atare, alături de mămăliguță sau chiar ca topping pentru paste.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Pui cu smântână este o rețetă care se gătește foarte simplu. Tot secretul este în sosul din smântână care nu trebuie să se taie. Este un preparat versatil, care poate fi servit în mai multe feluri și combinații.


Citește și: Tochitură de porc cu cârnați.

Citește și: Rețetă salata orientală.

Citește și: Florin Condurățeanu, ultimul interviu. Ce regret avea:

Citește și: Carmen Brumă, totul despre relația cu Vlad, fiul ei și al lui Mircea Badea:

Ingrediente – rețetă pui cu smântână

  • 800 g carne de pui fără os
  • o ceapă mare
  • 2-3 căței de usturoi
  • 2 linguri de ulei
  • 30 g de unt
  • sare și piper
  • verdeață

Pentru sos:

  • 350-400 g smântână grasă
  • o linguriță cu vârf de făină
  • 100 ml lapte rece
  • puțină sare

Mod de preparare – rețetă pui cu smântână

Carnea se taie în bucățele potrivite, se sărează și piperează bine. Peste carne se pun și cele două linguri de ulei. Ceapa și usturoiul se toacă mărunt.


Puiul se pune într-o tigaie și se lasă la prăjit. Bucățelele trebuie să fie lucioase și rumene, potrivit savoriurbane.com. Peste puiul rumenit se pun ceapa, usturoiul și o bucățică de unt. Focul se dă mic și se călește 2-3 minute. Se stinge totul cu un păhărel de apă fierbinte și se pune capac.

Flacăra se reduce și se gătește carnea în continuare timp de 10-12 minute.

Într-un bol mic se pune o linguriță de făină, iar peste ea se adaugă 100 ml de lapte. Se amestecă încât să nu se formeze cocoloașe. Compoziția se pune peste smântână și se amestecă până se omogenizează.


Dacă bucățelele de carne sunt pătrunse, atunci se adaugă smântâna peste ele. Se lasă totul pe foc pentru încă 2-3 clocote cât să se gătească făina.

Sursa foto: retetelchf.ro