Rețetă de prăjitura Valurile Dunării. Atunci când vă este poftă de ceva dulce și dispuneți de puțin timp de petrecut în bucătărie, încercați prăjitura Valurile Dunării. Iată cum se prepară acest desert fabulos care, cu siguranţă, vă va încânta papilele gustative.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!
Prăjitura delicioasă cu pandișpan în două culori cu vișine și o gustoasă crema de vanilie va fi adorată de toată familia ta, încă din primul moment.
Mai mult decât atât, această prăjitură nu este complicat de preparat. Chiar și un novice în ale bucătăritului poate să o facă.
Citește și: Rețetă pentru prăjitura Albinuța
Citește și: Rețetă de prăjitură cu gem si aluat ras
Citește și: Prăjitură cu ness şi nuci
Citește și: Rețetă de prăjitură cu albușuri
Prăjitura Valurile Dunării. Ingrediente
Pentru blat:
4 ouă,
150-170 de grame de zahăr,
350-400 grame de făină,
150 ml de lapte,
150 ml de ulei,
1 plic de praf de copt,
2 linguri de cacao,
250 de grame de vişine.
Pentru cremă:
400 ml de lapte,
1 plic budincă de vanilie,
200 ml frişcă lichidă,
4 linguri de zahăr,
esenţă de vanilie.
Pentru glazură:
100 de grame de ciocolată amăruie,
100 ml de frişcă lichidă.
Prăjitura Valurile Dunării. Mod de preparare
Pentru blat, se bat bine ouăle cu zahărul până când compoziţia devine cremoasă. Se adaugă laptele și uleiul, iar la final se pune făina și praful de copt. Apoi, compoziţia se împarte în două părţi, iar într-una dintre acestea se adaugă cacao.
Mai departe, se ia o tavă tapetată cu praf de copt și se toarnă compoziția în interior. În continuare, se adaugă vişinele pe toată suprafaţa prăjiturii şi apoi blatul se bagă la cuptor (la foc mediu).
Apoi, laptele se pune pe foc laptele împreună cu zahărul, esenţa şi budinca de vanilie. Se amestecă până se îngroșe. Se ia de pe foc şi, în timp ce se răcească, se amerstecă în ea din când în când.
În continuare, se bate frişca cu pliculeţul întăritor până se îngroaşă şi se adaugă în budinca de vanilie, apoi se omogenizează. Crema obținută se întinde peste prăjitura Valurile Dunării.
Ciocolata se topește împreună cu frişca lichită, se lasă la răcit şi apoi se întinde peste cremă. La final, trasăm valuri pe întreaga suprafaţă a prăjiturii cu ajutorul unei furculiţe şi astfel obţinem delicioasa prăjitură Valurile Dunării, scrie clickpoftabuna.
Sursa foto Clickpoftabuna