Prăjitură ușoară cu frișcă și căpșune

.

Un desert răcoritor, ideal pentru vară, această prăjitură cu frișcă și căpșune se face extrem de ușor și este delicioasă. Mai mult, o poți face cu orice fruct de sezon: cireșe, piersici, caise, zmeură sau fructe de pădure diverse.

Pentru această prăjitură ai nevoie de următoarele ingrediente:


Pentru blat:

  • 4 ouă întregi
  • 4 linguri zahăr
  • 1 linguriță praf de copt
  • esență vanilie
  • 4-5 linguri făină

Pentru blat se bat întâi albușurile spumă tare, se adaugă zahărul și se mixează până se topește și obținem o spumă tare. Adaugăm gălbenușurile și esența de vanilie. Renunțăm la mixer și adaugăm în ploaie făina amestecată cu praful de copt. Încoporăm cu o spatulă cu mișcări largi, astfel încât să nu se lase spuma.

Se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și când panișpanul s-a rumenit deasupra îl scoatem și îl lăsăm la răcit.


Pentru cremă:

  • 500 ml frișcă lichidă
  • 300 g căpșuni
  • 100 g zahăr pudră
  • căpșuni pentru decor

Într-un bol mare bați frișca împreună cu zahărul și apoi adaugi căpșunele mărunțite. Amesteci bine și apoi așezi crema peste pandișpanul pe care l-am tăiat pe orizonatală. Punem cremă și deasupra, apoi ornăm cu căpșuni și lăsăm măcar 4 ore la rece.

Mai vrei o rețetă dulce? Încearcă dulceata de piersici!