Petre Roman a fost primul premier al României, după perioada comunismului, iar acest lucru i-a adus foarte multă popularitate printre femei. Atât de tare l-au îndrăgit încât au inventat un desert care îi poartă numele. Prăjitura Petre Roman este delicioasă și cu siguranță va deveni rapid una dintre preferatele tale.
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!
Prăjitura Petre Roman este ușor de preparat, așa că nu veți petrecere prea mult timp în bucătărie pentru a o găti. Și, pentru că este un desert care are cremă, copiii tăi îl vor adora de la prima înghițitură.
Prăjitura Petre Roman. Ingrediente
Pentru blat
9 ouă
9 linguri de lapte/apă
9 linguri de de nucă măcinată
18 linguri de zahăr
9 linguri de făină
1 pachet praf de copt
1 praf de sare
Pentru cremă
3 gălbenusuri
500 ml lapte
o budincă de vanilie
150 g zahăr
200 g unt
100 g zahăr pudră
1 fiolă esență de vanilie
Pentru zahărul caramelizat
300 g zahăr tos
Pentru glazură
150g zahăr pudră
3 linguri cacao
2 linguri ulei
3 linguri apă fierbinte
Prăjitura Petre Roman. Mod de preparare
La început se prepară blatul. Îl puteți face în două feluri. 1. coaceți un blat și îl tăiați în 3 blaturi mai subțiri. 2. Împărțiți ingredientele la 3 și coaceți fiecare blat separat, scrie retete.unica.ro.
Apoi, preîncălzește cuptorul și tapează tava cu hârtie de copt. După,
separă albușurile de gălbenușuri. Bate albușurile, adăugând un praf de sare până obții o spumă tare. Adaugă încet cele 150 g de zahăr și laptele.
După aceea adaugă aceleiași compoziții găbenușurile, făina și nuca. Ultimul pus e praful de copt, mai amestecă un pic și toarnă compoziția pentru blat în tavă. Bagă aluatul apoi la cuptor, pentru 20 de minute, până când aluatul nu se mai lipește de scobitoare.
Între timp, puteți prepara crema. Aici bate gălbenușurile cu zahărul și cu zahărul vanilat, apoi cu laptele și cu budinca de vanilie. Toate acestea se amestecă într-o crăticioară medie și se fierb până obții o cremă densă și omogenă.
Separt, se bat 200 g unt cu 100 g zahar pudra si cateva picaturi de extract de vanilie. Apoi, bate bine untul până devine păstos și când crema s-a răcit, încorporează-l.
Glazura se face cel mai ușor. combină toate ingredientele într-o crăticioară, la foc mic, până obții o cremă omogenă. Topește și cele 300 g de zahăr tos, la foc mic: așa vei însiropa blatul.
Peste primul blat, pune jumătate din crema de vanilie. Apoi, pune blatul al doilea și toarnă deasupra caramelul fierbinte. Când se răcește, pune deasupra cealaltă jumătate din crema de vanilie și ultimul blat deasupra.
Toarnă deasupra glazura fină de ciocolată și niveleaz-o cu o spatulă sau cu un cuțit cu lama lată.
Recomandare
Există și o veste proastă. Trebuie să lași prăjitura la rece pentru câteva ore bune – chiar și 24 dacă ai răbdare – pentru a-i permite caramelului să însiropeze blatul.
Poftă bună!