Prăjitura lui mamaie, prezentată de Narcisa de la Chefi la cuțite, a făcut furori nu doar printre cei trei chefi, la duel, ci a fost extrem de apreciată și cei care au jurizat, scăpându-i pe concurenții lui Cătălin Scărlătescu de o nouă confruntare. Este simplu de preparat și extrem de delicioasă.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!
După ce la unul dintre duelurile între echipe, Narcisa a gătit, după cum a botezat-o ea, „Prăjitura lui mamaie”, un preparat savuros, care le-a stins lumina celor trei chefi. Concurenta a pregătit-o mai întâi la unul dintre dueluri, unde a primit punctaj maxim de la chefi, iar apoi a preparat-o iar pentru următoarea jurizare. Succesul nu s-a lăsat așteptat. Iată cât de simplu se prepară „Prăjitura lui mamaie”!
Prăjitura lui mamaie, pregătită de Narcisa la Chefi la cuțite
La proba în care au trebuit să gătească în straturi, Narcisa Birjaru de la Chefi la cuțite s-a dovedit a fi extrem de inspirată în momentul în care a ales să gătească „Prăjitura lui mamaie”, după cum chiar ea a botezat-o. După ce a dat lovitura cu cea mai simplă prăjitură de casă, concurenta a dezvăluit rețeta pentru fanii ei. Iată de ce ingrediente aveți nevoie!
Citește și: Prăjitură cu mălai și portocale. Rețetă ușor de preparat
Citește și: Rețetă de tort de biscuiți cu budincă, fără coacere
Citește și: Rețetă tiramisu. Secretul care o face delicioasă
Citește și: Sufleu de ciocolată. Rețetă simplă și delicioasă
Citește și: Rețetă prăjitură cu mac. Cel mai gustos desert
Ingrediente
- foi de plăcintă din comerț
- 500 de grame de iaurt
- 5 ouă, zahăr vanilinat
- 200 de grame de fructe confiate (sau stafide, dacă nu aveți)
- zahăr după gust
- unt
- esență de vanilie
- zahăr pudră, pentru ornat
Cum se prepară prăjitura lui mamaie, gătită de Narcisa de la Chefi la Cuțite
Se lasă foile de plăcintă să se decongeleze bine. Mai întâi se amestecă iaurtul cu zahărul și cu esența de vanilie. Apoi, se bat ouăle cu un tel și se adaugă la compoziția de iaurt. La final se pun și fructele confiate ori stafidele.
Pentru montarea plăcintei aveți nevoie de o tavă dreptunghiulara de cuptor, cam de 3 cm înălțime. Așezați 2-3 straturi de foi de placintă, astfel încât marginile foilor să iasă puțin din tavă. Topiți untul și ungeți foile cu o pensula între ele cu unt topit. Apoi turnați o treime de umplutură în tavă, pe urmă adăugați din nou 2-3 foi, iar umplutură, până se termină compoziția. Dacă gătiți prjitura într-un ramekin puteți lăsa ultimul strat din compoziția de brânză. Dacă o faceți la tavă, ultimul strat poate fi și din foi de plăcintă. Se lasă la cuptor până este bine rumenită.