Prăjitura Krem a la Krem. Rețeta favorită a copiilor

.

Rețetă de prăjitură Krem a la Krem. Atunci când vă este poftă de ceva dulce și nu aveți foarte mult timp de stat în bucătărie, prăjitura Krem a la Krem este o idee excelentă. Se prepară în mai puțin de o oră și este iubită de toți copiii datorită gustului cu adevărat deosebit.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Rețetă de prăjitură Krem a la Krem. În plus, rețeta de prăjitură Krem a la Krem este ideală și dacă aveți musafiri și doriți să îi răsfățați cu un preparat deosebit. Pentru acest desert, nu aveți nevoie de foarte multe ingrediente. Gustul, însă, nu o să îl puteți uita așa de ușor.


Citește și: Rețetă de ciorbă de roșii cu fidea. Gustoasă și ușor de preparat

Citește și: Rețetă de chec aperitiv cu șuncă și cașcaval. Pufos și delicios

Citește și: Rețetă de prăjitură cu prune rapidă. Gustoasă și simplă!

Citește și: Rețetă de dovlecei umpluți cu brânză. Gata în doar o oră

Rețetă de prăjitură Krem a la Krem. Ingrediente

Pentru blat:

6 ouă

6 linguri zahăr

1 plic crema de ciocolată

un praf de sare

Pentru cremă:

250 ml frișca lichidă

200 ml lapte


1 plic cremă de vanilie

Pentru glazură:

100 g ciocolată amăruie

50 ml frișcă lichidă

50 g unt

2 linguri afinată

Rețetă de prăjitură Krem a la Krem. Mod de preparare

Rețeta prăjitură Krem a la Krem. În primă instanță se pregătește blatul. În primă instanță se bat albușurile spumă tare cu un praf de sare, se adaugă câte o lingură de zahăr, mixând bine după fiecare.

Rețeta prăjitură Krem a la Krem. Apoi se adaugă gălbenușurile pe rând, mixând în continuare. La sfârșit se adaugă și praful de crema de ciocolată, mixând bine, dar la o viteză mai mică, până când compoziția devine omogenă.

Rețeta prăjitură Krem a la Krem. Mai departe, se ia o tavă de mărime potrivită, tapetata cu hârtie de copt. În interior se toarnă compoziția și se nivelează, apoi se da la cuptorul preîncălzit pentru circa 20-25 de minute la 180 de grade. Când e gata, se lasă blatul să se răcească.


Pasul doi este prepararea cremei: se amestecă frișcă cu laptele într-un bol, peste care se adaugă praful de crema de vanilie și se mixează câteva minute până crema capătă consinstență. Se întinde peste blatul răcit și se nivelează, apoi se da la frigider.

La final, preparați grazura astfel: se topește ciocolată împreună cu untul și frișcă într-o cratiță la foc potrivit pe aragaz sau într-un bol în cuptorul cu microunde, se amestecă bine ingredientele.

La final se adaugă afinată. Se toarnă glazură peste prăjitură răcită, apoi se da din nou la frigider până se întărește glazură, scrie A1.

Poftă bună!