Prăjitură cu smochine. Rețetă simplă și delicioasă

.

Rețetă de prăjitură cu smochine. În cazul în care aveți poftă de ceva dulce, dar nu vreți să petreceți foarte mult timp în bucătărie, rețeta de prăjitură cu smochine este perfectă. Acest desert se preparară ușor, rapid și are un gust nemaipomenit. Tot ce trebuie să faceți este să respectați întocmai pașii de mai jos.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Rețetă de prăjitură cu smochine. Prăjitura cu smochine este delicioasă, iar copiii o vor adora. În plus, rețeta de prăjitură cu smochine este ideală și dacă aveți musafiri și doriți să îi răsfățați cu ceva dulce. Pentru acest desert, nu aveți nevoie de foarte multe ingrediente, iar smochinele vor da un gust inedit preparatului.


Citește și: Rețetă de mâncare de prune uscate.Simplu și delicios

Citește și: Rețetă de dovlecei murați în oțet.Gustoși și simplu de făcut

Citește și: Rețetă de legume tempura.Ușor de gătit!

Citește și: Rețetă de dovlecei la cuptor cu cașcaval.Simplu și gustos

Rețetă de prăjitură cu smochine – Ingrediente

– 1 ½ 
cană zahăr

– 4 ouă

– 1 cană ulei

– 1 cană lapte

– 1 praf de copt

– 1 lingură cacao

– 1 praf sare

– 2 căni făină

– esenţă rom, după gust

– smochine, după gust


– zahăr pudră, pentru decor

Rețetă de prăjitură cu smochine – Mod de preparare

1. Pentru început, separați albușurile de
gălbenuşuri și bateți spumă albușurile cu un praf de sare.

2. Apoi, continuați prin a mixa gălbenușurile
cu zahărul. Turnați ușor uleiul până în momentul în care veți obține o
compoziție asemănătoare cu maioneza.

3. După care, adpugați laptele peste gălbenușuri.
Amestecați făina cu praful de copt și încorporați-o în compoziția cu
gălbenușuri și lapte.

4. Ulterior, cu ajutorul unei spatule, adăugați
și albușurile, încorporându-le cu grijă.

5. Cu ajutorul a două boluri, împărțiți aluatul în două. Într-un bol, puneți esența de rom, iar în celălalt adăugați cacaua cernută, potrivit clickpoftabună.ro.


6. Luați o tavă de tort cu pereții detașabili
și tapetați-o. Apoi, turnați aluatul în care ați pus esența de rom, iar peste
puneți aluatul cu cacao. Faceți cercuri cu o furculiță pentru a obține o
prăjitură marmorată.

7. Apoi, spălați și tăiați câteva smochine și
așezați-le peste aluat. Dați tava la cuptorul încins la 180 de grade C, timp de
30 de minute. Apoi, reduceți temperatura la 170 de grade și țineți prăjitura la
cuptor până se coace.

8. Puteți decora cu zahăr pudră.

Poftă bună!

Sursa foto: unsplash.com