Prăjitură cu morcov și mere. Cel mai delicios desert de post

.

Prăjitură cu morcov și mere, cel mai delicios desert de post. Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi, astfel că nu mai e mult până la masa bogată din ziua Crăciunului. Până atunci însă, românii și credincioșii trec prin perioada Sfântului Post. Bineînțeles, știm cu toții cât de greu este să ne abținem de la dulciuri, astfel că acum vă prezentăm o prăjitură de post cu morcov și mere. Este un curcubeu pe cerul gurii și trebuie neapărat să-l încerci!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!


Ce ar fi ca și în perioada postului să te bucuri de un desert apetisant?! Nu, acum nu vorbim despre clasicele plăcinte de post, ci chiar despre o prăjitură delicioasă cu măr și cu morcov. Așa cum se poate observa încă din denumirea, ingredientele de bază sunt chiar merele și morcovii.

Combinate, leguma și fructul oferă un gust unic, de care o să te îndrăgostești. Nu ai de nevoie de prea multe ingrediente, și nici de mult timp. Puțină răbdare și o să îți încânți familia cu un desert pe care cu siguranță o să-l vrea să-l mai prepari pe viitor.


Citește și: Rețeta de gogoși de post.Cu ce ingredient poți înlocui oul

Citește și: Cum faci borș de casă

Citește și: Dana Badea de la Insula Iubirii susține că a fost agresată de iubit:„Am pierdut copilul pentru că m-a bătut el’. Fosta ispită a chemat Poliția

Citește și: Oxy și Mădălina Cafadaru s-au certat în semifinala Chefi la cuțite.Concurenta lui Florin Dumitrescu a răbufnit: „Nu vezi că…'

Prăjitură cu morcov și mere – Ingrediente

– 1 cană morcov ras

– 1 cană măr ras

– 1 cană zahăr

– 1 cană ulei

– 100 g stafide

– 3 căni făină cernută

– zeama și coaja de la o portocală

– 1-2 lingurițe scorțișoară

– 1 plic praf de copt

– esență de rom  


Prăjitură cu morov și mere – Mod de preparare

Pe lângă faptul că se folosesc puține ingrediente, nici modul de preparare nu este unul dificil, ci chiar la îndemâna oricui. Într-un castron mare, se amestecă uleiul cu zahărul, apoi se adaugă morcovul, mărul, scorțișoară, sucul de portocală și coaja rasă a acesteia. Separat, se cerne făina și se amestecă cu praful de copt, după care se toarnă peste compoziție.

La sfârșit, după ce făina s-a încorporat, se adaugă stafidele și esența de rom. Compoziția trebuie omogenizată foarte bine cu o spatulă. Se ia o tavă potrivită, se unge cu ulei și se tapetează cu făină. Se toarnă compoziția cu grijă și se dă la copt, între 45 și 60 minute.


Când timpul s-a scurs, se scoate de la cuptor și se pudrează cu zahăr, asta în funcție de preferințe. Poftă bună!

Sursă foto: Facebook