Rețetă de prăjitură cu mălai și portocale, ușor de preparat și cu un gust extrem de bun. Acest desert gustos este diferit față de restul, dat fiind faptul că are mălai în compoziție- aliment pe care îl consumăm în mod normal în formă sărată. Cu aromă de portocale, această prăjitură este adorată și de greci și de italieni.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!
Această prăjitură cu mălai și portocale nu se consumă imediat după ce o preparăm, pentru că aromele se intensifică în 24 de ore de la coacere. Portocala își va lăsa gustul, iar siropul o va face delicioasă! Rețeta este foarte simplă, gata în doar o oră, iar prăjitura poate fi combinată și cu alte fructe proaspete sau confiate, pe lângă sucul de portocale pe care îl are deja în compoziție.
Citește și: Rețetă de tort de biscuiți cu budincă, fără coacere
Citește și: Rețetă tiramisu. Secretul care o face delicioasă
Citește și: Sufleu de ciocolată. Rețetă simplă și delicioasă
Citește și: Rețetă prăjitură cu mac. Cel mai gustos desert
De altfel,
popoarele străine care o prepară în mod frecvent, precum italienii sua grecii,
o servesc drept gustare sau la mic dejun. Tot aceștia servesc felia de
prăjitură cu o cană de ceai sau de lapte. De altfel, această rețetă de
prăjitură cu mălai și portocale este sănătoase, dat fiind faptul că nu conține
zahăr și gluten.
Ingrediente rețetă prăjitură cu mălai și portocale
Pentru prăjitură,
vom avea nevoie de:
- 3 ouă;
- 150 gr. de miere;
- linguriță extract/aromă de vanilie;
- 150 ml. suc de portocale;
- 100 ml. ulei de cocos;
- 100 gr. făină de migdale;
- 150 gr. mălai;
- linguriță bicarbonat de sodiu;
- Un vârf de cuțit de sare;
- Zahăr pudră, fructe proaspete, fructe
confiate, alune, nuci pentru decor. Aici putem folosi orice, în funcție de preferințe.
Pentru siropul cu
care vom însiropa prăjitura cu mălai și portocale avem nevoie de următoarele:
- 200. ml suc de portocale;
- 50-70 ml. suc de lămâie sau lime (după gust);
- 70 gr. miere.
Mod de preparare
rețetă prăjitură cu mălai și portocale
- Preîncălzim cuptorul la 180 de grade
celsius; - Acoperim o tavă rotundă, de tort (ideal cu
margini detașabile) cu hârtie de copt pe care o vom unge cu puțin ulei,
folosindu-ne de o pensulă pentru gătit; - Adăugăm într-un bol toate ingredientele,
pe care le amestecăm până se omogenizează și capătă o textură cremoasă; - Transferăm aluatul în tava rotundă și îl
punem la cuptor vreme de jumătate de oră; - Este foarte important să nu deschidem ușa
cuptorului în primele 15 minute, pentru că prăjitura se poate lăsa; - Ne dăm seama când este gata după ce facem
testul cu scobitoarea; - Scoatem tava din cuptor și lăsăm prăjitura
în ea până se răcește complet.
Cum preparăm
siropul pentru prăjitură
- Vom pune o tigaie pe foc, având grijă ca acesta să fie setat la treapta medie;
- Adăugăm sucul de portocale, sucul de lămâie și mierea, lăsându-l la fiert până ce mierea se topește;
- Fierbem încă 15 minute, cu aproximație, după ce a dat în clocot și îl lăsăm să se răcească;
- Ulterior, după ce prăjitura s-a răcit, o înțepăm cu o furculiță pe toată suprafața și turnăm siropul peste;
- Lăsăm prăjitura în tava în care am copt-o și, după însiropare, o punem în frigider cel puțin 12 ore.
Poftă bună!
Sursa FOTO: Pixabay.