Prăjitură cu ciocolată și caramel sărat (Fudge Cake). Rețeta specială a lui Chef Foa de la Masterchef. Pe cât de bine arată pe atât de gustos este acest desert care impresionează prin aspect gust și aromă!
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!
Chef Foa ne-a împărtășit rețeta prăjitură cu ciocolată și caramel sărat (Fudge Cake). Iată cum se prepară și de ce ingrediente aveți nevoie pentru un astfel de preparat special.
Ingrediente prăjitură cu ciocolată și caramel sărat (Fudge Cake)
Blat de ciocolată
• unt pentru uns (se va lua dintr-un pachet)
• 125 g zahăr alb
• 100 g zahăr brun
• 4 ouă
• 1 linguriță de esență de vanilie
• 240 ml de ulei de măsline virgin
• 200 g de făină de copt
• 1 linguriță de praf de copt
• 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
• ½ linguriță de sare de mare
• 2 linguri de iaurt natural
Umplutură de caramel sărat
• 250 g de unt nesărat
• 500 g de zahăr alb pudră
• 3 linguri de sos de caramel (dacă nu vrei să ți-l pregătești în casă)
• ½ linguriță de sare de mare
Citește și: Rețetă fasole scăzută de post
Citește și: Rețetă paste cu carne de porc.Rapid la tine acasă!
Citește și: Rețetă de chiftele cu susan.Idei pentru un prânz gustos
Topping
• 100 ml sos de caramel sărat
• 250 g fructe de pădure (mure, afine, zmeură, după preferințe)
Mod de preparare prăjitură cu ciocolată și caramel sărat
Unge cu unt două forme rotunde de tort și preîncălzește cuptorul la 180°C. Așază apoi în forme hârtie de copt. Cu un blender de mână, bate ouăle, zahărul alb, zahărul brun și vanilia timp de patru minute, până când se transformă într-o cremă. Adaugă încet uleiul de măsline și amestecă din nou. Adaugă restul de ingrediente pentru blatul de ciocolată și amestecă încet, folosind o lingură de lemn. Împarte egal crema creată între cele două forme de tort și lasă la copt timp de 30 de minute.
Atunci când compoziția e gata, scoate tăvile din cuptor și lasă-le la răcit. Pentru umplutura de caramel sărat, începe prin a bate untul până se face cremă. Apoi adaugă puțin câte puțin zahărul și continuă să bați crema. La sfârșit, completează cu sosul de caramel și sarea, continuând să amesteci bine. După ce s-au răcit blaturile de ciocolată, taie-le perfect la mijloc, pe orizontală. Așază prima bucată de blat direct pe platoul de servire, apoi întinde niște umplutură de caramel pe toată suprafața blatului. Repetă până când ai 3 etaje de blat și umplutură, apoi pune ultima bucată de blat. Varsă din belșug sos de caramel pe deasupra, apoi decorează cu fructe de pădure proaspete.
Foto: Mircea Achim