Prăjitură cu bulion. Rețeta lui Chef Cătălin Scărlătescu

.

Prăjitură cu bulion. Atunci când îți dorești să pregătești ceva dulce, gustos și inedit, încearcă această rețetă a Chefului Cătălin Scărlătescu. Acesta te învață cum să prepari în câțiva pași simpli una dintre cele mai gustoase rețete de prăjitură cu bulion. Iată cât de simplu se prepară!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!


Prăjitură cu bulion. Există momente în care îți dorești să le pregătești celor dragi prăjituri cu totul inedite. Atunci când rămâi fără idei, încearcă această rețetă a lui Cătălin Scărlătescu. Este gustoasă, savuroasă și poate fi servită chiar și în postul Crăciunului.

Citește și: Rețetă prăjitură Regală.Cea mai gustoasă prăjitură

Citește și: Rețetă de salată de vinete cu ardei copți

Citește și: Rețetă prăjitura Durerea.Cum prepară Andra desertul preferat al lui Măruță.


Citește și: Rețetă de prăjitură Intercontinental, cu nucă de cocos

Prăjitură cu bulion – Ingrediente

Ingrediente pentru foi

  • o cană de zahăr
  • o cană de suc de bulion
  • o cană de ulei
  • un plic de amoniac pentru prăjituri
  • făină

Ingrediente pentru umplutură

  • 1/2 de rahat de portocale sau de lămâie,
  • un sfert de margarină de prăjituri,
  • o portocală,
  • o lămâie,
  • magiun,
  • nuci

Prăjitură cu bulion – Mod de preparare

  1. Ne vom ocupa prima dată de foi. Bulionul, zahărul, uleiul și amoniacul se amestecă bine. Peste acestea se pune făină până când se omogenizează și ia forma unui aluat. Această cocă va fi împărțită în trei părți egale. Fiecare dintre ele va fi întinsă cu făcălețul până devine de dimensiunea tavei dumneavoastră.
  2. Foile obținute anterior vor fi puse într-o tavă și băgate la cuptor, pe rând.
  3. Pentru compoziție ne vom ocupa în primul rând de fructe. Lămâia și portocala se dau pe răzătoare, apoi se stoarce sucul din ele și se păstrează pentru mai târziu.
  4. Rahatul se dă prin mașina de tocat. Peste acesta se adaugă margarina, cojile rase de la fructe și sucul fructelor, după gust. Nu este obligatoriu să fie adăugat tot.
  5. Nucile se pisează măricel și se coc la foc mic până devin ușor crocante. Acestea se adaugă peste magiun.
  6. Acum pentru că avem toate elementele pregătite, ne vom ocupa de asamblare. Se așează o foaie, apoi un strat de compoziție cu rahat, apoi o altă foaie, un strat de compoziție cu magiun și încă o foaie.
  7. Prăjitura se lasă peste noapte la frigider, notează Unica.ro.

Sursă foto: Shutterstock