Florin Dumitrescu are o experienta de invidiat în bucătărie. Este chef de la 18 ani si cel mai tânar jurat de la Chefi la Cuțite. El a inventat desertul numit Pomme du Sima, mărul cu care și-a cucerit soția. Pomme du Sima este un măr verde, îmbrăcat în foitaj cu scorțișoară, caramel și frișcă cu piper.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!
Marul lui Sima (numele ei de familie), in traducere. De fapt, este un mar in foietaj, cu scortisoara, caramel si frisca cu piper. Am vrut sa o impresionez pe iubita mea. Eram la inceputurile relatiei noastre si am intrebat-o ce ar trebui sa contina un desert care sa fie pe placul ei. Mi-a spus ca adora caramelul si merele coapte. Am incercat sa creez un desert care sa o reprezinte si cred ca am reusit’ a declarat el.
Reactia iubitei lui a meritat toata stradania: A ramas fara cuvinte! Era foarte impresionata. Dupa ce l-a savurat mi-a spus ca e cel mai bun desert pe care l-a gustat vreodata. Asadar, am avut succes, avand in vedere ca suntem de atunci impreuna’, a adaugat Florin.
Desertul Pomme de Sima nu este singura reteta inventata de tanarul jurat. Florin are chiar un intreg retetar de preparate inventate de el. In fiecare zi inventez retete noi. Sunt extrem de creativ si imi place sa experimentez. Cele mai multe combinatii de gusturi sau ingrediente imi vin cand sunt relaxat, departe de bucatarie’, mai dezvaluie Florin, care a pregatit la un moment dat o placinta de carne care a innebunit clientii. Vindeam si 30 de portii pe zi intr-un restaurant de 40 de locuri’, isi aminteste Florin, care a mai precizat ca respectiva placinta era o combinatie echilibrata intre gustul traditional si ingrediente surprinzatoare.
Ingrediente pentru Pomme du Sima
- 4 mere verzi Golden
- unt
- lămâi
- coniac
- scorțișoară
- oua
- frișcă
- zahăr brun
- piper
- aluat de foietaj
Mod de preparare:
Se curăță merele și se scot cotoarele. Se pun în apa în care ai stors lămâile și se lasă puțin acolo. Separat, se bat două ouă cu 4 lingurițe de zahăr și o linguriță de scorțișoară. Apoi, mărul ținut în lămâie se dă prin oul bătut. Se așează pe o fâștie lată de foietaj și se rulează în ea. Se dă foietajul cu laptele bătut și se pun la cuptor la 170 de grade pentru 30 de minute.
Se face caramelul cu zahăr brun. 250 g de zahăr într-o crăticioară mică până se topește. Când s-a făcut rumen, se adaugă puțin coniac și se flambează, apoi se pun 100 ml de smântână lichidă și o lingură de unt. Se oprește focul și se pune puțină sare. Separat, se bat 100 ml de smântână lichidă până se face frișcă. Se pune mărul pe farfurie, caramelul deasupra, frișcă și puțin piper.