Plăcintă de berbecuț. Rețeta semnătură a lui chef Florin Dumitrescu

 Lupescu Anca
.

Chef Florin Dumitrescu a prezentat fanilor rețeta sa „semnătură', cu care se mândrește. Acest preparat îl definește extrem de bine și poate fi făcut de orice pasionat de bucătărie.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Chef Florin Dumitrescu a prezentat fanilor rețeta sa „semnătură', cu care se mândrește. Acest preparat îl definește extrem de bine și poate fi făcut de orice pasionat de bucătărie.

„Plăcinta de berbecuț. E o reteta la care tin foarte, foarte mult si pe care am introdus-o in meniul unuia din restaurantele pe care le coordonez. Reteta asta m-a muncit cel mai mult pana acum, poate si pentru ca e inspirata din reteta clasica a marelui Radu Anton Roman, pe care il admir foarte mult pentru felul in care a reusit sa ne reinvie vechile comori culinare romanesti. Am reinterpretat aceasta reteta, i-am adaugat ceva din stilul meu, am daptat-o la personalitatea mea. Am tot testat-o pana am obtinut acel element-surpriza care te face sa zambesti cand o gusti. Nu in ultimul rand, este un omagiu adus lui Radu Anton Roman. Pentru doritori, mai jos reteta'.

Ingrediente pentru rețeta de plăcintă de berbecuț:

  • pulpa spate de berbecut tocata – 1.5 kg
  • ulei de masline – 50 ml
  • ceapa alba tocata – 200 g
  • vin rosu sec – 450 ml
  • scortisoara baton – 2 buc
  • aluat foietaj – 1 buc
  • marar – 3 leg
  • branza Roquefort sau Blue Auvergne – 250 g
  • nucsoara – 25 g
  • scortisoara – 25 g
  • oua – 2 buc
  • miere – 50 g

Mod de preparare pentru rețeta de plăcintă de berbecuț:

Tocati carnea de berbecut si gatiti-o cu ceapa, adaugati apoi si batoanele de scortisoara. Acoperiti totul cu vin rosu si lasati la fiert pana e gatita. Cand e gata, o lasati la racit si apoi o puneti la frigider timp de 24 de ore. Dupa cele 24 de ore, amestecati carnea cu mararul tocat, nucsoara si scortisoara pulbere, sare si piper.

Citește și: Ce a convins-o pe Simona Gherghe să se întoarcă în televiziune și să accepte un reality-show:'Emisia îmi permite să fiu plecată de acasă atunci când…'/ EXCLUSIV

Citește și: Gabriela Firea și Simona Gherghe au rupt prietenia, după 20 de ani!Răzvan Săndulescu, soțul vedetei TV, a fost șeful de campanie al lui Nicușor Dan

Citește și: Mirela Vaida, totul despre debutul în televiziune, de acum 16 ani:„La prima emisiune am intrat în direct în trening. Am pornit de la munca de jos’ / EXCLUSIV

Citește și: De ce s-a despărțit Brigitte de Florin Pastramă:„Simte că a fost doar folosită’. Condițiile pe care i le-a pus pentru a se împăca

Intr-o tava unsa cu grasime (se poate folosi excesul de grasime de la carnea gatita, unt sau untura) se aseaza foietajul intins, ungeti-l cu ou batut cu miere, apoi adaugati compozitia de carne. Puneti pe toata suprafata compozitiei bucati de branza mucegaita, apoi acoperiti cu foietaj.

Repetati operatiunea inca o data si puneti la gatit la 180 de grade Celsius la cuptor, pana se rumeneste bine aluatul. Sugestia mea este sa nu mancati placinta calda, e chiar mai gustoasa a doua zi. Puteti sa o serviti cu o salata verde si un pahar de vin rosu sau puteti pune peste placinta si un sos de branza.

Spor la treabă și poftă bună!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton