Plăcintă cu spanac proaspăt. Este poate una dintre cele mai delicioase rețete cu spanac proastăt din câte există. Nu aveți nevoie nici de foarte multe ingrediente și se prepară ușor și rapid. Până și cei mai mofturoși membri ai familiei vor fi impresionați de această rețetă.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!
Plăcintă cu spanac proaspăt. Rețeta este ideală pentru orice ocazie și, cel mai probabil, multă lume simte acum nevoia de a consuma preparate care să nu conțină carne, după sărbătorile de Paște. Spanacul este și foarte sănătos și are multe vitamine.
Plăcintă cu spanac proaspăt – Ingrediente
Pentru aluat:
– 100 ml lapte
– 50 ml ulei
– două gălbenușuri 250-300 g făină
Pentru umplutură:
– două kg spanac
– 6 ouă
– o lingură făină
– 650 g brânză feta
Citește și: Chifteluțe de pleurotus.Rețetă simplă și delicioasă
Citește și: Rețetă de tartă cu ciocolată.Desert delicios
Citește și: Rețetă de Panna Cotta.Perfectă pentru orice ocazie
Citește și: Chiftele de quinoa.Rețetă gustoasă și sănătoasă
Plăcintă cu spanac proaspăt – Mod de preparare
1. Pentru aluat, amestecați ingredientele într-un vas până veți abține un aluat potrivit de tare. După care, împărțiți-l în două, o parte mai mare, care se va folosi la bază, și o parte mai mică, pentru a acoperi.
2. După care, spanacul proaspăt se dă într-un clocot, se scurge și se mixează. Apoi, puneți-l pe foc cu făina desfăcută în puțină apă.
3. Lăsați să dea un clocot după care dați deoparte, potrivit libertatea.ro.
4. Puneți ouăle la fiert.
5. Mixați brânza.
6. Partea de aluat mai mare se întinde cu sucitorul și se pune într-o formă de copt. Puneți peste Spanacul, brânza și, din loc în loc, așezați ouăle fierte tari și curățate.
7. Acoperiți totul cu restul aluatului. Marginile se întorc înspre interiorul plăcintei și se da la cuptor pentru o oră.
Poftă bună!
Sursa Foto: pixabay