Plăcintă cu portocală. Rețeta oferită de Majda este un desert gustos pentru care nu ai nevoie de foarte multe ingrediente. Vedeta este foarte pricepută în bucătărie și s-a decis să împărtășească cu fanii ei una dintre rețetele sale.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!
Plăcintă cu portocală. Rețeta oferită de Majda este perfectă pentru zilele de weekend. Recent, Majda a participat la Chefi la cuțite și a demonstrat că are un talent culinar desăvârșit. Ba mai mult, vedeta a ajuns să câștige foarte bine din pasiunea sa pentru deserturi și are un laborator propriu unde gătește și 100 de cozonaci pe zi.
Plăcintă cu portocală. Rețetă oferită de Majda – Ingrediente
– un pachet de foi pentru plăcintă, în cazul în care nu vrei să faci chiar tu foile de plăcintă
– 4 ouă
– 50 grame de zahar
– 200 ml de ulei
– 15 grame praf de copt
– 1 esență de vanilie
– 250 grame de iaurt
– coaja rasă de la o portocală
Pentru sirop este nevoie de:
– 400 grame de zahăr
– 250 ml suc de portocală stors de la 3 portocale
– 250 ml de apă
– o linguriță apă de trandafir sau de portocală ( opțional)
Citește și: Rețeta lui Alex Velea la Chefi la Cuțite:Butter chicken sau pui indian
Citește și: Tartă cu lămâie.Rețeta lui Florin Dumitrescu
Citește și: Conopidă de post în pâine.Rețetă simplă
Citește și: Prăjitură cu mere de post, cu griș.Rețetă simplă
Plăcintă cu portocală. Rețetă oferită de Majda – Mod de preparare
1. Rupeți foile de plăcintă, după care băgațile la cuptor. Trebuie să le lăsați 10 minute la o temperatură de 90 de grade.
2. Cât timp foile sunt la cuptor, poți să te ocupi de sirop. Îl lași să fiarbă după care îl lași la răcit.
3. Într-un bol, adaugi ouălele peste care pui zahărul. Apoi, le mixezi până când zahărul se topește.
4. în acelați bol, pui pe rând uleiul, iaurtul, praful de copt și coaja de portocală.
5. După care, trebuie să amesteci foile pe care le-ai lăsat la cuptor mai devreme cu aluatul. Rezultatul trebuie pus într-o tavă și dat la cuptor, la o temperatiră de 170 de grade, timp de 25-30 de minute.
6. După 10 minute, după ce va fi scoasă de la cuptor, vei adăuga siropul. Majda ne recomandă să consumăm plăcinta rece.
Poftă bună!
Sursa Foto: Instagram