Chiar dacă ții post, asta nu înseamnă că trebuie să te abții de la mâncăruri delicioase. Pizza de post este o rețetă super ușoară. În plus, poți face mai mult aluat de pizza și poți să îl umpli cu varză călită sau sote de ciuperci, ca să faci niște calzone absolut delicioase.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!
Pentru pizza de post, ai nevoie doar de câteva ingrediente. Va trebui să lași aluatul să crească, pentru ca pizza de post să aibă margini pufoase și crocante. Poți folosi, în loc de tofu, o altă brânză vegetală, în funcție de preferințe. În plus, poți pune pe ea toppingurile preferate.
Ingrediente pentru pizza de post
- 300 g făină
- 3 linguri ulei de măsline
- 1 lingură zahăr
- 1 plic drojdie uscată
- 1 praf de sare
Pentru umplutură pizza de post
- sos marinara
- legume la alegere: porumb, ceapă, ardei, roșii, măsline, ciuperci
- brânză tofu
- oregano
Când vrei să pregătești o pizza delicioasă nu trebuie să mai cumperi blat semi preparat, deoarece poți face aluat de pizza clasic chiar la tine acasă. Blatul crește atât cât ai nevoie pentru a face cea mai bună pizza de casă. Pașii sunt foarte simpli, iar blatul de pizza este gata în doar câteva minute. Iată cum se face:
Citește și: Cine este Marian Pavel, de la Mireasa sezon 3.Vrea o femeie corpolentă
Citește și: Cine este Costinela Manea de la Mireasa sezon 3.Vrea un bărbat inteligent
Amestecă făina și sarea cu uleiul şi zahărul. Diluează drojdia uscată cu puţină apă caldă şi pune-o peste făină.
Frământă bine totul până obţii un aluat omogen, apoi presară puțină făină deasupra aluatului de pizza şi lasă-l la crescut într-un vas acoperit cu un prosop de bucătărie curat.
Când a crescut îndeajuns, aluatul se întinde cu sucitorul și se taie după cum dorești.
Pentru sos, încinge uleiul de măsline într-o cratiță. Adaugă usturoiul tăiat/tocat și sotează-l 1 minut., amestecând continuu. Adaugă roșiile tocate bine, sare, oregano, piper, praf de ardei iute și amestecă bine. Pune crenguța de busuioc la suprafața sosului și scoate-o când e gata.
Când clocotește ușor sosul, redu focul la mediu spre mic și lasă-l așa pentru încă 10-15 minute, să se îngroașe.
Pentru umplutură poți folosi absolut orice legumă îți place și ai prin casă, nu doar cele enumerate mai sus. Fără teamă, nu are cum să nu fie gustos!
Întinde blatul și pune sosul deasupra. Pune legumele dorite peste. Brânza tofu o poți fie da pe răzătoare, fie pusă felii/cubulețe.