Peşte Dorada la grătar umplut cu măsline

.

O rețetă delicioasă, perfectă pentru masa de Florii. Peștele Dorada are un gust aparte, fiind extrem de aromat, iar măslinele îi conferă o aromă deosebită.

Ingrediente pentru 4 porţii: 


  • 50 g măsline negre fără sâmburi
  • 100 g măsline verzi fără sâmburi
  • 3 căţei de usturoi
  • o ceapă roşie mică
  • 20 g de roşii deshidratate
  • 40 g muguri de pin
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 1 lingură de oţet din vin roşu
  • 4 dorade, sare, piper.
  • Afla mai multe despre pestii care dau icre negre (sturionul sau morunul) sau despre codul delicios si fara oase!

Mod de preparare: Se taie măslinele mărunt, se pisează usturoiul, se toacă ceapa şi roşiile uscate.

Se călesc mugurii de pin şi totul se amestecă împreună cu uleiul şi oţetul. Se lasă la macerat 30 de minute şi se umplu peştii cu acest amestec.


Se pun pe un grill încins maximum 30 de minute.

Nu ratați nici aceste rețete de zacusca de peste, pe care să le pregătești pentru iarnă

Vezi şi borș de pește – rețete de borș de pește din România!