Cui nu îi plac pastele? Vă prezentăm o rețetă ideală de paste cu creveți și sos alb care se face extrem de rapidă și este extraordinar de delicioasă. Se servește alături de un pahar de vin alb la o cină de răsfăț.
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!
Ingrediente pentru paste cu creveți și sos alb
- 300g paste tagliatelle
- 350g creveti proaspeti
- 200g smantana pentru gatit
- Usturoi tocat marunt
- ½ zeama de lamaie
- ½ pahar de vin alb sec
- Putin ulei de masline
Mod de preparare:
Crevetii se curata se spala si se calesc pentru 3 minute in ulei de masline pana isi schimba culoarea, devin portocalii, apoi se adauga usturoiul tocat marunt.
Se stinge cu vin alb, dupa circa doua minute cand sa eliminat alcoolul din vin, se adauga smantana, sare, piper curcuma si zeama de lamaie.
Citește și: Primele imagini din noua casă a Adelinei Pestrițu:„Le are pe toate. Dressingul este impresionant
La sfarsit se adauga pastele fierte in apa cu sare si scurse bine de apa. Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj.