Paste cu ciuperci. Rețetă delicioasă de post

 Lupescu Anca
.

Poți să mănânci preparate delicioase, fără să încalci postul.Îți prezentăm o rețetă delicioase de paste cu ciuperci, foarte sățioasă și ușor de preparat. 

Ai nevoie de câteva ingrediente pe care cu siguranță le ai la îndemână. Această rețetă poți să o prepari și cu sos alb, înlocuind sosul de tomate cu un sos făcut din făină, apă și vin alb, când e dezlegare la vin. 

Citește și: Spaghete carbonara de post. Cele mai cremoase paste

Zeama lăsată de ciuperci este extraordinar de gustoasă, așa că o poți folosi cu succes pentru a forma un sos care să acopere pastele. 

Iată rețeta de paste cu ciuperci de post: 

 1 pungă de paste penne, fără ou – 500 g de ciuperci – 2 cepe mici – 2-3 căței de usturoi – 1 cutie pastă de tomate – 1 legătură de pătrunjel verde – 1 lingură cu busuioc uscat – sare, piper după gust – ulei

Primul pas este să pui pastele penne la fiert în apă cu sare, potrivit instrucțiunilor de pe ambalaj.

Între timp, curăță și spală bine ceapa și taie-o mărunt. De asemenea, și usturoiul trebuie curățat și tocat mărunt.

Ciupercile trebuie să le cureți, să le speli și să le tăi cubulețe. Într-o tigaie unsă cu puțin ulei călește ceapa și usturoiul. Când au început să capete o culoare aurie adaugă ciupercile și lasă-le câteva minute, până se înmoaie. Potrivește cu sare și piper și adaugă busuioc.

Citește și: Postul Paștelui. Rețetă pentru supă rapidă cu legume și tăieței, de post

Când toate acestea sunt aproape gata adaugă pastă de tomate și lasă-le să fiarbă până începe să scadă. Scurge apă de la paste și așază-le pe o farfurie întinsă. Toarnă amestecul cu ciuperci și presară pătrunjelul tocat mărunt. Pastele cu ciuperci de post se servesc calde.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton