Rețetă de paste bolognese la cuptor. Pe cât de simple, pe atât de delicioase sunt. Iată cum le prepari!
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI
Pastele bolognese conțin un sos pe bază de carne, care aparține bucătăriei italiene, tipic în orașul Bologna. A devenit o mâncare populară în multe dintre țările lumii. Află, din rândurile următoare, cum poți găti cele mai bune paste!
Citește și: Rețetă de cârnați în sos de bere
Citește și: Rețetă de ruladă cu nucă
Citește și: Cea mai bună rețetă pentru zacusca de ciuperci
Citește și: Rețetă roșii umplute cu porumb
Rețetă de paste bolognese la cuptor. Ingrediente
- 1 pachet paste, după preferință
- 300 g carne tocată, după preferință
- 1 ceapă albă
- 1-2 linguri ulei vegetal
- 400 g roșii conservate
- 100 g cașcaval ras
- 1 linguriță oregano uscat
- sare
- piper
Rețetă de paste bolognese la cuptor. Mod de preparare
- Fierbi pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi le lași la scurs într-o strecurătoare.
- Încingi uleiul într-un vas și călești ceapa tocată împreună cu carnea, sosul de roșii, oregano, sarea și piperul după gust, la foc potrivit, până ce carnea a prins o culoare mai închisă, iar ceapa s-a înmuiat.
- Combini sosul cu pastele, le transferi într-un vas de cuptor și le lași 20-25 de minute, la 180 de grade Celsius, sau până când pastele au devenit aurii. În ultimele minute, adaugi și cașcavalul ras.
Sursă foto: Pixabay
Cel mai nou VIDEO