Para fiartă în vin este un desert foarte fin, ușor și delicios, care se prepară rapid și este extrem de binevenit alături de un pahar de vin, după o cină cu preparate la fel de ușoare și fine. Perele se pot fierbe în vin roșu sau alb, în funcție de gustul pe care îl preferi. Astăzi, îți prezentăm rețeta de pară fiartă în vin rose, un desert excelent pentru orice final de cină.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!
Ingrediente pentru pară fiartă în vin
3 pere mari
500 ml vin rose
150 gr zahăr brun
scorțișoară
anason
cuișoare
ghimbir
Mod de preparare
Spală și decojește perele, dar fără să le scoți codița. Într-o cratiță, pune vinul, zahărul brun, batoanele de scorțișoară, anasonul, cuișoarele și ghimbirul. Lasă totul pe foc până se topește zahărul, apoi pune perele în vin. Lasă-le la fiert cam 15 minute, până se înmoaie.
Ce este supa gazpacho și cum se prepară
Scoate perele pe un platou si lasă-le deoparte. Fierbe vinul în continuare până se îngroașă și se caramelizează ușor căpătând consistența unui sos.
Paste cu creveți și sos alb. Cea mai rapidă rețetă
Pune perele pe o farfurie și apoi toarnă sosul. Poți face încă un sos de vanilie pentru ele, sau le poți servi cu diferite arome de înghețată.
Cinci beneficii ale perelor
Perele sunt recomandate femeilor însărcinate. O sigură pară furnizează aproximativ 14 micrograme de acid folic (numit şi vitamina B9), o vitamină indispensabilă bunei dezvoltări a fătului, deoarece previne spina bifida, o malformaţie congenitală care provoacă dezvoltarea incompletă a măduvei spinării.
Ce este carpaccio și cum se servește. Istoria preparatului celebru
Perele previn diabetul de tip 2. Para este bogată în polifenoli care au un efect protector contra diabetului şi bolilor de inimă. Studiile au demonstrat că un consum de 5 pere pe săptămână reglează secreţia de insulină, conferind un puternic efect antidiabet.
Sos hollandaise. Ce este, cum se prepară și cu ce poate fi consumat
Perele luptă contra alergiilor. Para este unul dintre primele fructe pe care trebuie să le includem în dieta bebeluşilor. Este unul dintre cele mai neutre sau inofensive alimente. În plus, perele conţin cuercitină, un antihistaminic natural. Persoanele care suferă de alergie la polen (polinoză), cărora li se recomandă adesea cuercitină pentru prevenirea simptomelor, ar trebui să transforme perele în fructele lor preferate.
Perele protejează oasele. Datorită conţinutului valoros de magneziu, potasiu şi vitamina K, elemente nutritive indispensabile pentru asimilarea calciului, perele au un rol deloc de neglijat în sănătatea oaselor.
Perele sunt bune contra mahmurelii. Un studiu recent a demonstrat că perele sunt cel mai bun remediu în caz de mahmureală. Acest efect mai puţin cunoscut se datorează efectelor remineralizante puternice ale perelor.