Pandișpanul cu fructe este unul dintre cele mai simple deserturi pe care le poți prepara vara. Desigur, poți încerca și iarna, cu fructe de pădure sau orice fel de fructe congelate. Se face rapid, e pufos și plin de fructele delicioase. De data asta, am ales să îți prezentăm rețeta de pandișpan cu piersici.
Pentru pandișpan cu piersici ai nevoie de:
- 4 oua
- 4 linguri zahăr
- 4 linguri ulei
- 5 linguri făină
- esență vanilie
- 1 plic praf de copt
- piersici
- zahăr pudră
Mod de preparare pandișpan cu piersici:
Gălbenușurile se freacă cu zahărul și uleiul, apoi albușurile se bat spumă cu un praf de sare. Gălbenușurile se toarnă peste albușurile spumă, apoi se adaugă în ploaie făina și praful de copt și se amestecă ușor, de jos în sus, cu o spatulă, astfel încât să nu iasă aerul din aluat. Se toarnă într-o tavă unsă cu ulei și tapetata cu făină. Se adaugă piersicile tăiate feliuțe subțiri și se dă la cuptor până când se rumenește. Se pudrează cu zahăr și se taie cubulețe.