Claudia Radu, una dintre cele mai simpatizate concurente de la Chefi la cuțite, a dezvăluit fanilor faimoasa ei rețetă de noodles cu pui. Este un preparat savuros, aspectuos și, nu în ultimul rând, prietenos cu silueta… Deci perfect după excesele de sărbători.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!
Claudia Radu, devenită faimoasă în urma show-ului culinar Chefi la cuțite, a împărtășit cu fanii ei de pe contul de socializare rețeta ei de pui cu noodles, un preparat asiatic extrem de gustos, dar și simplu de făcut. după ce a ieșit din concurs, Claudia și-a continuat pasiunea pentru gătit, creând o comunitate frumoasă pe Instagram, unde fanii ei așteaptă cu nerăbdare postările cu rețete… Și în special fotografiile, deoarece fosta concurentă la Chefi la cuțite este foarte pricepută și la plating.
Citește și: Trei rețete de salate ideale pentru slăbit și gustoase
Citește și: Ce să faci cu resturile de mâncare rămase de la Paște. Rețetele cu care vei salva tot ceea ce vrei să arunci
Citește și: Drob de miel. Rețeta lui Chef Cătălin Scărlătescu
Rețeta de noodles cu pui à la Claudia Radu
Recent, Claudia Radu le-a prezentat fanilor ei de pe Instagram rețeta ei de noodles cu pui, înspțită nu doar de o fotografie spectaculoasă, ci și de toate detaliile necesare pentru un preparat reușit. Iată de ce ingrediente aveți nevoie pentru a pregăti faimosul preparat asiatic!
Ingrediente noodles cu pui
1 piept de pui
ulei de floarea-soarelui
3-4 căței de usturoi zdrobiți
1 bucată mică ghimbir ras
1 legătură ceapă verde tocată mărunt
1 morcov
1 ardei gras
ciuperci Mun
muguri de bambus
Pentru sos
3 linguri sos de soia,
1 lingură sos de stridii,
1 lingură sos Hoisin,
1 lingură oțet de orez,
1 lingură ulei de susan
1 linguriță pasta de ardei iute
Cum se prepară noodles cu pui
Claudia a mers la sigur cu această rețetă, fiind un preparat pe care l-a gătit și când era la Chefi la cuțite. Singura diferență este că a înlocuit mugurii de fasole cu cei de bambus. Altfel, rețeta nu este deloc complicată și, chiar dacă are ingrediente multe, timpul de gătire nu este mare. Iată cum prepară Claudia noodles cu pui!
- 1 piept de pui l-am tăiat in fâșii subțiri și l-am pus intr-o tigaie la rumenit cu puțin ulei de floarea-soarelui;
- scoatem puiul intr-un bol;
- în aceeași tigaie călim: 3-4 căței de usturoi zdrobiți, 1 bucată mică ghimbir ras, 1 legătură ceapă verde tocată mărunt (doar partea albă);
- adăugăm 1 morcov și 1 ardei gras roșu, ambii tăiați julien;
- ciupercile Mun se hidratează în apă fierbinte (ATENTIE! acestea își dublează volumul), după hidratare se curăță de părțile mai tari;
- puiul, mugurii de bambus (o conservă ) și ciupercile se adaugă în tigaie după ce s-au pătruns legumele;
- când puiul si legumele sunt aproape gata, adăugăm sosul format din: 3 linguri sos de soia, 1 lingura sos de stridii, 1 lingura sos Hoisin, 1 lingură oțet de orez, 1 lingura ulei de susan și o linguriță pastă de ardei iute;
- când sosul scade puțin, adăugăm conținutul unui pachet de noodles pregătit conform indicațiilor de pe ambalaj;
- amestecăm bine să se combine aromele și servim alături de cozi de ceapă verde, semințe de susan și sos de soia (pentru cine vrea mai sărat).
Poftă bună!