Mâncare ușoară de vară: rețetă de dovlecei gratinați cu parmezan

.

Vara avem nevoie de retețe pentru mâncăruri ușoare, rapide și care nu implică mult timp petrecut în bucătărie. Pe timp de caniculă numai în bucătărie nu ne dorim să stăm, așa că apelăm la rețete ușoare și delicioase. Dovleceii gratinați cu parmezan sunt deosebit de gustoși și perfecți pentru vară!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Mâncare ușoară de vară:


Ingrediente pentru rețeta de dovlecei gratinați

  • 4 dovlecei;
  • 3 căței de usturoi;
  • o ceapă;
  • 3 ouă;
  • 60 g parmezan;
  • 100 mililitri smântână lichidă;
  • 100 mililitri lapte;
  • ulei de măsline;
  • sare și piper.

Citește și: Rețetă prăjitură cu căpșuni.

Citește și: Rețetă de pilaf cu carne de pui.

Citește și: 3 rețete ușoare de vară.

Cum se prepară dovleceii gratinați

O rețetă perfectă de mâncare ușoară de vară. Curăţă dovleceii de coajă, apoi taie-i pe lung în fâșii de aproximativ doi centimetri grosime. Presară sare grunjoasă peste ei și lasă-i o ora într-o strecurătoare. După scurgerea timpului, clătește feliile de dovlecel, lasă-le la scurs și taie în cuburi jumătate din cantitatea de dovlecei.


Pune cuburile de dovlecei împreună cu ceapă tăiată mărunt, cu usturoiul pisat și cu puțîn ulei de măsline într-o tigaie și lasă-le să se caleașcă, până devin aurii. Separat, amestecă ouăle cu laptele și cu smântână, apoi condimentează cu sare și piper.


Mixează feliile de dovlecel care au rămas netaiate împreună cu sosul din lapte și smântână și apoi adaugă-le peste dovleceii căliți în tigaie. Unge o tavă cu ulei de măsline, presară puțin parmezan și toarnă preparatul. Presară și peste dovlecei parmezan.

Introdu tavă la cuptorul încălzit în prealabil și las-o la foc tare 20-25 de minute. Dovleceii gratinați reprezintă una dintre cele mai gustoase mâncăruri de vara, a cărei preparare îți va lua aproximativ o ora jumate.

Sursa rețetă: gds.ro