De foarte multe ori ni se întâmplă să vrem să facem mâncare rapidă de seară. Sunt atâtea variante și, cumva, ajungem tot la clasicele sandwich-uri. Noi zicem „STOP!' și am pregătit o listă de trei rețete gata în numai 30 minute, perfecte pentru masa de seară.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!
Destul de des ne gândim la ce mâncare rapidă să pregătim de seară. Ei bine, sunt atât de multe rețete, încât ne pierdem în idei și ajungem să facem același preparat pe care l-am mai mâncat de prea multe ori. Rapiditatea și creativitatea din bucătărie sunt două noțiuni care nu-și prea găsesc loc împreună atunci când vine vorba de gătit, dar iată câteva idei de mâncare rapidă de seară.
Citește și: Rețetă ciulama de pui. Gustul copilăriei în farfurie
Citește și: Rețetă sarmale în foi de viță. Preparat și de post
Citește și: Rețetă ciorbă de găină. Simplu de gătit și foarte gustoasă
Citește și: Mâncare de păstăi galbene. Rețetă bună și de post
Cele trei idei de
mâncare rapidă de seară sunt: conopidă gratinată, frigărui italienești și spaghete
cu sos. Dacă vă întrebați de ce, ei bine, sunt ușor de preparat, gata în
maximum 30 de minute, ingredientele sunt la îndemâna oricui, iar costurile
acestor preparate sunt reduse. Iată cum pregătiți această mâncare rapidă de
seară pas cu pas.
Mâncare rapidă de seară. Conopidă gratinată
Pentru acest
preparat, vom avea nevoie de:
- O conopidă
mare; - 4-5
lingurițe de ulei de măsline; - Un vârf
de cuțit de sare și unul de piper; - 150
ml. sos de roșii; - Parmezan
răzuit; - Mozarella;
- Busuioc
și oregano, în funcție de gust.
Mod de preparare
- Preîncălzim
cuptorul la 200°C, timp în care pregătim conopida: o spălăm, o rupem în bucăți
micuțe și o așezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt; - Stropim
cu ulei de măsline, adăugăm condimentele și introducem la cuptor pentru cel
mult jumătate de oră; - Când
se rumenește, o scoatem din cuptor, punem sosul de roșii, mozarella și aproape
tot parmezanul, amestecăm bine, dar cu grijă, pentru a nu fărâma conopida, și
lăsăm la cuptor încă 5 minute; - Scoatem
conopoda gratinată din cuptor, presărăm restul parmezanului și adăugăm oregani
și busuioc tocat.
Cea mai rapidă rețetă de spaghete cu sos
Ca spaghetele cu
sos să fie delicioase, vom folosi:
- 300
gr. spaghete; - O ceapă
medie, curățată și tăiată cubulețe; - Un
sfert de țelină; - Un morcov
mic; - 2
roșii fără coajă; - 2-3
lingurițe de ulei de măsline; - 2
linguri de pastă de tomate; - Parmezan
proaspăt ras; - Un sfert
de cană de vin alb sec; - Condimente,
în funcție de gust: oregano, sare, piper, busuioc etc.
Mod de preparare mâncare rapidă de seară, spaghete cu sos
- Punem
o oală cu apă pe aragaz, adăugăm un vârf de cuțit de sare și o lăsăm să fiarbă; - Când
dă în clocot, adăugăm pastele, pe care le gătim până ce devin al dente, în
funcție de timpul indicat pe ambalaj; - Între
timp, cât fierb pastele, curățăm și tocăm cubulețe legumele; - Încălzim
uleiul, adăugăm legumele și după 5 minute punem vinul stins cu o cană de apă; - Condimentăm
în funcție de gust și adăugăm pasta de tomate; - După
15 minute, adăugăm pastele, puțin parmezan și acoperim cu un capac; - După
5-7 minute, pastele sunt gata. Adăugăm restul de parmezan și busuioc proaspăt.
Rețeta de mâncare rapidă de seară este gata. Poftă bună!
Mâncare rapidă de seară. Frigărui italienești
Pentru această rețetă
rapidă de seară, trebuie să pregătim următoarele ingrediente:
- 500
gr. piept de pui dezosat; - 2-3
lingurițe pastă de roșii; - 50
ml. ulei de măsline; - 3
căței de usturoi; - Jumătate
de legătură de pătrunjel; - 8
bețe pentru frigărui; - O baghetă
tăiată cuburi; - Sare,
piper, boia, oregano, rozmarin.
Mod de preparare frigărui italienești
- Asezonăm
carnea de pui cu sare și piper, o tăiem cubulețe și pregătim sosul în care o
vom marina; - Adăugăm
pasta de roșii, uleiul de măsline, usturoiul pisat și pătrunjelul; - Punem
carnea de pui și o lăsăm cel puțin 30 de minute la rece (poate fi pregătită și
cu o seară înainte, este chiar mai gustoasă); - Preîncălzim
grătarul, iar pe bețele de frigărui punem o bucată de pui, una de pâine și tot
așa, până ce terminăm ambele ingrediente; - Stropim
cu ulei de măsline, punem la grill și lăsăm nu mai mult de zece minute. - Poate
fi servit simplu, cu salate sau alte garnituri.
Sursa FOTO: Shutterstock.