Mâncare cu gogonele și carne. O rețetă surprinzătoare

.

Mâncare cu gogonele și carne. Având în vedere că toamna tocmai ce a sosit, alimentele de sezon încep să fie tot mai prezente în meniurile românilor. Gogonelele murate sunt excelente şi în mâncare, nu numai ca murături. Dacă mai ai rămase câteva de cu un an înainte, mâncarea de gogonele murate cu carne este o rețetă genială pentru o masă gustoasă.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Mâncare cu gogonele și carne. Acest fel de mâncare se face la fel ca orice mâncare care conține carne. Deşi nu pare o mâncare prea gustoasă, o să vă surprindă gustul combinaţiei de murat cu carne într-o mâncărică caldă. În cazul acesta vom folosi carne de porc.


Citește și: Rețetă de mâncare de prune uscate.Simplu și delicios

Citește și: Rețetă de dovlecei murați în oțet.Gustoși și simplu de făcut

Citește și: Rețetă de legume tempura.Ușor de gătit!

Citește și: Rețetă de dovlecei la cuptor cu cașcaval.Simplu și gustos

Mâncare cu gogonele și carne. Ingrediente

  • 750 de grame de pulpă de porc (dar merge şi altă carne)
  • 6 gogonele potrivite
  • 3 roşii
  • 3 ardei capia mai mari
  • 4 căţei de usturoi
  • 2 linguri de uleiţin.
  • 1 linguriţă sos de soia
  • 1 linguriţă de miere
  • ardei iute uscat
  • sare

Mâncare cu gogonele și carne. Mod de preparare

Mâncare cu gogonele și carne. În primă instanță, carnea trebuie spălată și tăiată cuvuri. Apoi, cuvuri se pune la călit în 2 linguri de ulei. Se lasă să se rumenească, dar doar foarte puţin.

Mâncare cu gogonele și carne. Între timp, se taie gogonelele şi roşiile felii, potrivite. Ele se adaugă peste carnea uşor prăjită. Ardeiul capia se curăţă frumos de seminţe, fără să fie tăiat, se spală şi apoi se taie rondele. Se adaugă şi el în tigaie la călit cu legumele şi carnea.

Apoi, peste toate ingredientele de mai sus se toată o cană de apă caldă, se condimentează cu sare, se acoperă şi se lasă la gătit timp de 40-45 de minute.


Cât timp carnea stă la gătit se curăţă usturoiul, care se pisează bine şi se amestecă cu sos de soia şi mierea de albine. Ardeiul iute se taie şi el mărunt şi se amestecă cu ingredientele de mai sus. După ce s-au amestecat bine, înainte cu 5 minute de a se stinge focul la tigaie, se adaugă şi se mai lasă la clocotit.

După aceste 5 minute, se stinge focul şi se serveşte mâncarea de gogonele murate cu carne caldă, alături de pătrunjel proaspăt eventual, scrie Clickpoftabuna.