Mâncare de pui cu dovlecei. Bogat în fibre de calitate, în potasiu și apă, dovlecelul este unul dintre cele mai ușor de digerat legume la fel ca și puiul. Combinate alături de alte legume, cele două ingredientele principale devin o mâncare delicioasă, care se face rapid și îi poate mulțumi până și pe cei mai mofturoși copii.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!
Mâncare de pui cu dovlecei. Pe lângă gustul delicios, dovlecelul are efecte benefice asupra pielii și sistemului gastrointestinal. Semințele de dovlecel sînt utilizate în cosmetologie în calitate de ingredient principal în producerea cremelor.
Mâncare de pui cu dovlecei. Dacă îi mâncaţi gătiţi, fierbeţi-i în puţină apă, scurt timp, pentru a evita distrugerea alimentelor nutritive.
Citește și: Rețetă de ciorbă de porc cu leuștean.Un deliciu culinar!
Citește și: Rețetă de dovlecei murați în oțet.Gustoși și simplu de făcut
Citește și: Rețetă de chiftele de dovlecei cu brânză.Simplă și gustoasă!
Citește și: Rețetă de ciorbă de cartofi cu smântână.Ingredientul secret
Mâncare de pui cu dovlecei. Ingrediente
4 pulpe de pui
2 ardei graşi roşii
1 ceapă
3 dovlecei
1 morcov
4 roşii
1 lingură pastă de roşii
4 linguri ulei
2 căţei de usturoi
pătrunjel verde
sare
piper
Mâncare de pui cu dovlecei. Mod de preparare
În primă instanță se rumenescu se rumenesc bucăţile de carne în ulei, pe toate părţile. Apoi se adaugă ceapa tăiată mărunt, morcovul tăiat felii, ardeii fâșii şi se călesc împreună până când se înmoaie legumele. Se adaugă câte puţină apă ca să nu se lipească.
Între timp, se curăță dovleceii de coajă, se taie felii sau cuburi, se adaugă peste carne şi legume şi se fierb împreună încă 5-6 minute.
Apoi se adaugă roşiile curăţate de pieliţe, tăiate cuburi, pasta de roşii, căţeii de usturoi zdrobiţi, sare şi piper după gust şi se pune vasul la cuptor pentru 15-20 de minute, scrie Clickpoftăbună.
Mâncarea de pui cu dovlecei se serveşte caldă, garnisită cu pătrunjel verde. Poftă bună!