Mâncare de praz cu măsline. Rețetă de post delicioasă

.

Ne aflăm în Postul Paștelui și, dat fiind că cei mai mulți dintre noi nu consumă carne, vă recomandăm să încercați o rețetă de mâncare de praz cu măsline absolut delicioasă. Conține ingrediente puține și, mai mult, este ieftină.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

În perioada Postului, când ortodocșilor practicanți le sunt interzise produsele „de dulce', o mâncare de praz cu măsline reprezintă o variantă nu doar ieftină, ci și una gustoasă. Mai mult, acest fel de mâncare nu reprezintă o provocare nici măcar pentru gospodinele începătoare. Este ușor de preparat, nu necesită multe ingrediente și este un fel de mâncare pe gustul tuturor. Dulceața prazului combinată cu gustul acrișor al roșiilor și savoarea specială a măslinelor fac din acest preparat unul de top.


Citește și: Rețete de post. Cele mai delicioase feluri de mâncare de post

Citește și: Rețetă de gogoși de post. Se prepară rapid și ușor

Citește și: Prăjitură cu mere de post, cu griș. Rețetă simplă

Citește și: Maioneză de post, fără ou. Rețetă simplă

Mâncare de praz cu măsline – ingrediente

O porție de mâncare de praz cu măsline reprezintă un deliciu în perioada postului, în special pentru cei care se obișnuiesc mai greu cu restricțiile. Lipsa cărnii din mâncare restrânge mult plaja preparatelor gustoase, dar nu este și cazul prazului. Combinația de praz cu măsline se poate dovedi alegerea câștigătoare, cu atât mai mult cu cât pregătirea acestei mâncări nu durează mult și nici nu necesită ingrediente care ustură la buzunar. Iată de ce aveți nevoie pentru a o prepara!


Ingrediente

  • 4 fire de praz
  • o ceapă
  • 1/2 ardei gras roșu (opțional)
  • 200 g măsline negre
  • 250 g suc de roşii
  • 50 ml ulei
  • 2-3 felii de lămâie
  • o foaie de dafin
  • sare
  • piper
  • pătrunjel
  • opțional, 100 ml vin alb

Cum se prepară prazul cu măsline


Prazul se spală bine şi se curăţă. Apoi, partea albă se taie în rondele. Ceapa se spală, se curăţă şi se taie cubuleţe (puteți adăuga și o jumătate de ardei roșu dacă vă place). Apoi se călesc toate 5-6 minute în puţin ulei. Se adaugă puţină apă şi se mai lasă la înăbuşit cu capac până se înmoaie prazul. Atunci se toarnă sucul de roşii și se pun: feliile de lămâie (coaja lor va da un gust special mâncării), frunza de dafin şi măslinele și se mai lasă la fiert 10 minute. Se adaugă sare şi piper, după gust. Spre final, se adaugă paharul cu vin alb. Pentru ca mâncarea să fie mai scăzută și pentru a prinde o crustă delicioasă, se pune vasul 15 minute la cuptor.