Mâncare de post cu dovlecei și orez. Rețeta pas cu pas

 Calin Maria Bianca
.

Mâncare de post cu dovlecei și orez. Rețeta pas cu pas. De pe data de 27 februarie a început Postul Paștelui, astfel că până pe data de 6 aprilie, numeroase persoane țin post. Este un lucru bun, însă uneori greu de gestionat, mai ales atunci când nu mai ai idee ce să gătești. Dacă nici tu nu știi prea multe rețete de post sau pur și simplu vrei să diverisifici meniul, este momentul să încerci mâncarea de post cu dovlecei și orez. Este un preparat culinar gustos și simplu de făcut!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Zilele de post sunt uneori greu de dus la sfârșit. Fie nu te saturi, fie mâncarea nu a fost chiar pe gustul tău, fie te-ai plictisit să tot repeți felurile de preparate culinare între ele. Ei bine, a sosit momentul să aduci mai multe rețete de post în agenda ta din bucătărie, însă și să încerci mâncarea de post cu dovlecei și orez. Cu siguranță o să fie una dintre preferatele tale în această perioadă.

Citește și: Rețetă de mâncare de dovlecei cu cartofi. Un preparat delicios

Citește și: Mâncare de dovlecei. Perfectă ca garnitură și fel principal

Dovleceii sunt bogați în numeroase vitamine și extrem de gustoși, indiferent cum sunt gătiți. Totodată, mâncare de post a cărei rețetă o dezvăluim astăzi, are și orez. Orezul combinat cu dovlecelul nu doar că oferă un gust unic, ci se combină perfect. Cu acest preparat culinar îți iei porția de vitamine, dar totodată ești și sigur că nu ți se face iar foame în două ore.

Citește și: Ce intervenții estetice își face Andreea Antonescu, la două luni de când a născut: „Aștept momentul ăsta de foarte mult timp'

Citește și: Ștefan Bănică și-a anulat un concert din cauza problemelor de sănătate: 'Nu pot vorbi deloc. Mi-a afectat corzile vocale'

Mâncare de post cu dovlecei și orez. Ingrediente

  • 850 g dovlecei (2 dovlecei mijlocii)
  • 1 ceapă
  • ½ ardei gras
  • 80 g orez (alb, cu bob rotund)
  • 30 ml ulei
  • 500 g roșii proaspete 
  • sare și piper după gust
  • 1 frunză de dafin
  • mărar sau pătrunjel proaspăt

Mâncare de post cu dovlecei și orez. Mod de preparare

Ei bine, pe cât de complicată pare mâncarea de post cu dovlecei și orez, pe atât este de simplă. Începți prin a curăța dovleceii de coajă. Apoi îi tăiați în cuburi de aprox 2 cm, și la fel se prcedează și cu roșiile dacă sunt proaspete. De asemenea, ceapa și ardeiul gras se taie în bucăți mici. Într-o tigaie sau cratiță încăpătoare, puneți uleiul să se încingă și căliți ceapa și ardeiul gras. Adăugați apoi în tigaie orezul și amestecați de câteva ori să nu se lipească.

Adăugați treptat apă, până ajunge la 200-250 ml folosiți și amestecați. Puneți și dovleceii tăiați cuburi, oar după ondimentați cu sare, piper, și frunze de dafin după gust. Dacă mai este nevoie, completați cu apă și amestecați. Lăsați mâncarea să fiarbă pe foc mediu timp de 15 minute și amestecați din când în când. Când orezul este aproape fiert, iar dovleceii s-au înmuiat, puneți roșiile, amestecați și lăsați mâncarea încă 10 minute pe foc. Când este gata, închideți aragazul și adăugați pătrunjel sau mărar proaspăt. Poftă bună!

Sursă foto: Freepics

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton