Mâncare de ardei copţi cu smântână. Este o rețetă extrem de simplu de preparat, populară mai ales în sezonul rece. Aveți nevoie de puține ingrediente, iar rezultatul îi va face pe toți membri familie tale să se lingă pe degete. Mai mult decât atât, pentru a prepara acest fel de mâncare, veți petrecere puțin timp timp în bucătărie.
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!
Dacă nu aveți când să coaceți pe grill sau plită și se întâmplă să la congelator o pungă de ardei copţi, atunci nu mai sta pe gânduri. Totul va fi gata imediat. Evident, mâncarea de ardei copţi cu smântână este și foarte sănătoasă, mai ales ca această legumă are o cantitate foarte mare de Vitamina C, dar și puține calorii.
Citește și: Rețete pentru salată bulgărească cu și fără ardei copt
Citește și: Rețetă de supă cremă de ardei copți
Citește și: Rețetă de zacuscă dietetică cu vinete și ardei opărite
Citește și: Rețetă de ardei iute murat
Mâncare de ardei copţi cu smântână. Ingrediente
1 kg ardei copţi
300 ml suc de roşii
2 cepe
5 linguri smântână
2-3 linguri ulei
1 praf de sare
Mâncare de ardei copţi cu smântână. Mod de preparare
Dacă nu aveți provizii la congelator, ardeii se coc pe grătar sau pe o plită pusă pe ochiul aragazului. Se întorc până sunt gata. Se scot într-o pungă, se presară cu sare şi se lasă aşa vreo 10 minute, după care se curăţă şi se rup fâşii.
În primă instanță toci ceapa şi o căleşti în ulei până devine uşor sticloasă. Adaugi ardeii copţi, sucul de roşii şi bulionul şi un praf de sare.
Laşi să fiarbă 10 minute, adaugi smântâna şi mai laşi să clocotească 2-3 minute. Apoi o puteți servi. Acest fel de mâncare este foarte bun de consumat atât cald, cât și rece, scrie clickpoftabuna.
Beneficiile ardeilor
Ardeiul verde gras şi gogoşarul sunt surse importante de vitamina A, complexul B, vitamina C, minerale (fier, cupru, zinc, potasiu, mangan, magneziu, seleniu). Recomand introducerea ardeiului în dieta pacienţilor ce vor să scadă în greutate.
În primul rând pentru că are un conţinut scăzut de calorii, iar în al doilea rând pentru că activează metabolismul, facilitând arderea caloriilor în exces. Este preferabil să fie gătit puţin timp şi la o temperatură scăzută pentru a-şi păstra nutriţienţii.
Susţin consumul de ardei gras, iar asta pentru că are în compoziţie cantităţi mici de capsaicină, un compus alcaloid cu proprietăţi anti-bacteriene, anti-cancerigene şi analgezice, scrie csdi.