Jumări de porc - Rețetă tradițională. Ușor de făcut

.

Jumări de porc – Rețetă tradițională. În perioada sărbătorilor de iarnă, tot mai multe gospodine vor să pregătească cele mai cunoscute rețete tradiționale românești. Printre acestea se numără și jumările de porc, care imediat duc cu gândul la copilărie. Iată cât de ușor se prepară!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!


Jumările de porc au acel gust special care imediat te trimite cu gândul la copilărie. Acestea se prepară extrem de ușor, însă trebuie să ai puțină grijă pentru a ieși precum cele ale mamei sau ale bunicii. Ele pot fi consumate sub diferite forme atât în perioada sărbătorilor de iarnă, cât și după ce aceasta se termină. Iată de ce ingrediente ai nevoie!

Citește și: Ciorbă de ciocănele.O rețetă ieftină și delicioasă

Citește și: Rețetă de orez cu dovlecei.Sățioasă și gustoasă


Citește și: Rețetă de nudli cu mac.Un deliciu mai puțin cunoscut

Citește și: Rețetă specială de vin fiert cu scorțișoară

Jumări de porc – Rețetă tradițională. Ingrediente

  • 2 kg fleică de porc sau grăsime de porc împănată
  • 1 lingură sare mare
  • 2-4 linguri apă
  • 1 ceapă

Jumări de porc – Rețetă tradițională. Mod de preparare

  1. Grăsimea de porc se taie în cuburi medii, apoi se pun într-un vas cu sită. Peste ele se presară sare, se amestecă bine și se lasă la odihnit la rece timp de o zi.
  2. După ce au fost lăsate o zi la odihnit, bucățile de grăsime se pun într-un ceaun, împreună cu câteva linguri de apă. Ele se pun la foc, amestecându-se din când în când în așa fel încât să se rumenească uniform.
  3. Când se formează untura, iar jumările își schimbă culoarea, se adaugă o ceapă călită și se amestecă toată compoziția. Când ceapa începe să se ardă, se scoate din ceaun.
  4. Jumările nu trebuie să se usuce foarte mult! Acestea se lasă mai suculente. Când sunt gata, se scot cu ajutorul unei palete.
  5. Untura se strecoară și se pune în borcane, împreună cu jumările, potrivit CANCAN.

Sursă foto: Shutterstock