Ingredientul secret pentru un piure de cartofi perfect

.

Toate gospodinele știu să facă piure de cartofi, însă știi care este ingredientul care face un piure de cartofi să fie perfect? Ți-l prezentăm în rândurile de mai jos. Piureul de cartofi este un fel de mâncare cu cartofi fierți, de obicei cu lapte, unt, sare și piper, servit ca garnitură pentru carne sau legume.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Deși pare simplu, rar iese cremos și pufos. Cea mai veche rețetă de piure de cartofi se găsește în The Art of Cookery (Arta Gătitului), carte redactată în anul 1747 de Hannah Glasee.


Pe atunci, se făcea doar cu leguma de bază, cartoful, lapte, sare și unt. În zilele noastre, pe lângă ingredientele enumerate, mai pot fi adăugate ierburi (în special pătrunjel și oregano), condimente (nucșoară, boia sau usturoi), alte legume (cum ar fi ceapa), brânză, slănină, smântână. O variantă franceză, de exemplu, are în compoziție și gălbenuș de ou, care îi dă preparatului un plus de cremozitate.

Ingredientul secret pentru un piure de cartofi ideal

  • 5-6 cartofi
  • sare
  • piper
  • 300 ml lapte
  • 100 g unt
  • 2 linguri de cremă de brânză

Mod de preparare

Pune o oală cu apă pe foc și aruncă puțină sare în ea. Curăță cartofii de coajă, iar când apa începe să fiarbă, adaugă cu grijă legumele în oală. Într-un alt vas, pune laptele și untul și lasă pe foc până când amestecul ajunge la punctul de fierbere. Când cartofii sunt fierți îndeajuns, scurge-i de apă și pasează-i cu ajutorul unei ustensile speciale pentru piure.

Citește și:

Care sunt simptomele specifice infectării cu noua tulpină COVID-19: sunt 23 de modificări față de virusul inițial

Horoscopul lunii februarie. Zodiile care stau cel mai bine pe plan sentimental în Luna Dragostei

Mercur retrograd în Vărsător. Cum va fi afectată fiecare zodie


Pune câte un polonic de lapte și unt peste cartofi, amestecând în acest timp ușor cu un tel. Adaugă lichid până când obții consistența dorită. Addaugă crema de brânză și amestecă. Piureul nu trebuie să fie nici prea ferm, nici prea lichid. În final, asezonează cu sare și piper după bunul plac.

Citeşte şi despre cum să faci amestec de ierburi de Provence!