Iahnie de fasole servită cu murături și o pâine proaspătă. Ce poate suna mai bine, mai ales în zilele de post? Fasolea este plina de fibre atat solubile, cat si insolubile. Ea contine chiar cea mai mare cantitate de fibre dintre toate legumele.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!
Fibrele sunt o componenta dietetica importanta pentru sanatate. In plus, consumul de fasole ajuta si la imbunatatirea nivelului colesterolului si la reducerea riscurilor de boli cardiace.
Fasolea este o leguma, dar contine proteine valoroase, adesea asociate cu cele din carne. Acest lucru face din ele o alternativa la carne pentru vegetarieni sau pentru cei care vor sa limiteze aportul de produse de origine animala. Fasolea este un substitut sanatos si pentru inima. Ea nu contine colesterol sau grasimi saturate si are in general o cantitate limitata de grasimi. Iahnie de fasole – iată cea mai bună rețetă de post:
- 400 g fasole
- 3 cepe roşii
- 3-4 căţei usturoi
- boia dulce şi iute
- cimbru
- 1 foaie dafin
- 4 linguri pastă de roşii
- 3-4 linguri ulei
Cum se prepară iahnia de post:
Fasolea se alege, se spală în câteva ape şi apoi se lasă de seara până dimineaţa să se înmoaie. Dimineaţa se scoate şi se pune să fiarbă în 2-3 ape, pentru a elimina toate toxinele. După ce a fiert şi bobul este moale, dar întreg, se pune să se scurgă în sită.
În acest timp, se taie ceapa solzişori, usturoiul se pisează şi se pun să se călească într-o cratiţă cu ulei. Când ceapa a devenit sticloasă, se adaugă fasolea şi puţină apă.
Separat, se pregăteşte pasta de roşii cu sare, piper, cimbru şi boia, iar dacă pasta este prea groasă, se adaugă puţină apă călduţă şi se toarnă peste fasole. Se adaugă şi o foaie de dafin şi se lasă să scadă, la foc potrivit, la cuptor. Se serveşte cu murături şi se ornează cu pătrunjel verde.
Vezi mai multe rețete cu fasole verde