Gogoși de post cu bicarbonat. Este o rețetă perfectă pentru zilele de weekend când cei dragi poate își doresc să mânânce ceva dulce. Nici nu veți petrece prea mult timp în bucătărie pentru că gogoșile vor fi gata imediat. Din fericire sau nu, acestea vor dispărea tot atât de repede precum au și apărut.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!
Gogoși de post cu bicarbonat. Nu mai este așa
de mult și va trece și Postul Paștelui, însă, chiar dacă majoritatea deserturilor
conțin lapte și ouă, gogoșile de post sunt o alternativă perfectă în cazul în
care avem poftă de ceva dulce.
Gogoși de post cu bicarbonat – Ingrediente
– 200 g margarină
– 240 ml lapte de soia
– 3 linguri ulei
– 550 g faină
– 300 g zahăr
– 1 lingură praf de copt
– 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
– un praf sare
Citește și: Drob de post cu legume și orez.Rețete simple
Citește și: Trei rețete de salate ideale pentru slăbit și gustoase
Citește și: Rețetă de paste de post.Un deliciu ușor de preparat
Citește și: Musaca de post cu vinete şi dovlecei.Rețetă simplă
Gogoși de post cu bicarbonat – Mod de
preparare
1. Într-o cratiță, topește margarina cu
laptele de soia. Separat, într-o oală, combină făina, zahărul, praful de copt,
bicarbonatul de sodiu și praful de sare.
2. După care, toarnă ingredientele lichide peste cele uscate și amestecă bine. Trebuie să obții un aluat ușor lipicios.
3. Apoi, ia câte 1-2 linguri de compoziție și
întinde ușor cu degetele aluatul pe o suprafață pe care înainte ai presărat
puțină făină.
4. La mijloc, poți să pui o linguriță de
dulceață.
5. Marginile aluatului se strâng în jurul
umpluturii și se lipesc foarte bine pentru a nu se deslipi atunci când o să le
pui la prăjit.
6. După care, prăjește gogșile în baie de ulei
câteva secunde pe ambele părți până ce acestea vor căpăta o culoare aurie.
7. Apoi, trebuie să le scoți pe un șervețel
pentru a absorbi surplusul de ulei. După care, poți să le dai cu zavăr pudră.
Poftă bună!