Gem de piersici. Deliciu într-un borcan

 Lupescu Anca
.

Gem de piersici. Toamna se apropie cu pași repezi, iar gospodinele și gospodarii se întrec în a își umple cămara cu bunătăți pentru iarnă. Gemurile și dulcețurile sunt la loc de cinste pe rafturile oricui, asta datorită multitudinii de fructe de sezon pe care le găsim pe tarabe. Piersicile sunt delicioase, iar gemul de piersici se face extrem de simplu.

Îți prezentăm o rețetă ideală de gem de piersici de care te vei bucura mult timp de acum încolo.

Ingrediente gem de piersici

  • 2 kg piersici spălate și fără sâmburi
  • 1 kg de zahăr
  • zeama de la 2 lămâi
  • 150 ml. apă

Mod de preparare

Pentru început, spală piersicile bine și curăță-le de sâmburi. Taie-le în bucăți cât de mici sau mari preferi și pune-le într-o oală. Adaugă apa și sucul de la lămâi și lasă să fiarbă la foc potrivit.

Cornuri pufoase umplute cu gem. Rețetă de post

Când s-a lăsat suficientă zeamă, iar piersicile fierb, adaugă zahărul și amestecă bine ca să nu se lipească de fundul cratiței. Fierbe gemul de piersici până când capătă o consistență lipicioasă și groasă. Aproximativ 50 de minute.

Când e gata, ia oala de pe foc și lasă gemul de piersici la răcit. Pune-l în borcane sterilizate și lasă-le cu capacul în jos. Apoi, depozitează-le la loc răcoros și întunecat.

Mai vrei o rețetă dulce cu piersici? Încearcă dulceata de piersici!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton