Găluștele cu prune sunt unul dintre cele mai iubite deserturi în România. Chiar dacă nu sunt extraordinar de ușor de făcut, aceste găluște cu prune sunt incredibil de gustoase și merită tot efortul. Prunele au un aport caloric redus si totodata, sunt extrem de bogate in nutrienti valorosi. Mai mult decat atat, prunele nu iti cresc nivelul de glucoza din sange, ceea ce inseamna ca sunt o gustare ideala, mai ales daca esti la dieta.
Iată ingredientele pentru găluște cu prune:
- 10-20 prune sau gem de prune
- 800 g cartofi fierti in coaja
- 250 – 300 g faina
- 2 oua intregi
- o lingurita rasa de sare
- ulei
Pesmet rumen:
- 250 g pesmet
- 100 g unt
- 100 g zahar tos
Mod de preparare:
Cartofii se fierb în apă cu sare 30 de minute. Prunele se desfac şi se curăţă de sâmburi, apoi se lasă la scurs.
Rețetă rapidă de pască cu ciocolată. Cel mai bun desert de Paște
Cartofii fierţi se curăţă de coajă, se zdrobesc şi se amestecă cu uleiul. Când compoziţia pentru găluște cu prune s-a răcit, se adaugă făina şi ouăle. Se amestecă până când se obţine un aluat omogen, apoi se împarte în 12 bucăţi. Se pune pe foc un vas cu 2 l de apă, în care se adaugă sare.
Prunele scurse se acoperă cu aluat. Se dau prin făină şi se pun pe rând în apa clocotită, toate găluştele cu prune. Se lasă să fiarbă la foc mic, 10 – 15 minute, cu oala acoperită, apoi se opreşte focul şi se mai lasă în apa fierbinte, acoperite, încă 15 minute.
Rețeta originală de tiramisu. Cum se face cel mai popular desert Italian
Într-o tigaie încinsă se rumeneşte pesmetul în unt. Găluştele cu prune fierte se scot din apă şi se lasă la scurs. Se tapetează cu pesmet, apoi se pudrează cu zahăr, scorţişoară şi se pot servi.