Un foietaj cu mere și scorțișoară este desertul ideal pentru cineva care vrea să se răsfețe rapid și nu are prea mult timp de stat în bucătărie. Deserturile nu trebuie să fie ceva complex și care necesită foarte mult efort. Poți să faci ceva extrem de rapid cu care să cucerești pe toată lumea. Foietajul este cel mai la îndemână atuu atunci când vine vorba despre deserturi.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!
În plus, le poți lua cu tine la muncă, la un picnic în parc sau într-o călătorie, asta pentru că se păstrează extrem de bine. Când scoți de la cuptor foietajul cu mere și scorțișoară îl poți servi cu zahăr pudră și o cupă de înghețată de vanilie alături, pentru un moment de răsfăț maxim.
Iată ingredientele pentru foietaj cu mere și scorțișoară:
- 1 pachet foietaj pufos gata cumpărat
- 1 kg de mere
- 250 g zahăr brun sau alb
- 2 lingurițe scorțișoară
- zahăr pudră
- 2 cuișoare
- 1 cubuleț de unt
- 1 gălbenuș
Pentru început, dezgheață foietajul și lasă-l la odihnit întins pe masa de lucru. Ia merele, spală-le, taie-le în cubulețe foarte mici și pune-le într-o cratiță alături de unt, zahăr, scorțișoară și cuișoare. Poți adăuga și coaja rasă de la o portocală și o lămâie sau chiar esențe.
Lasă-le să se coacă bine până scade zeama. Ia aluatul și pune câte o lingură pe din loc în loc. Taie aluatul în dreptunghiuri suficient de mari cât să țină umplutura. Lipește marginile și fă mini plăcințele. Pune-le într-o tavă tapetată cu foaie de copt și unge-le cu gălbenuș de ulei. Pune-le la cuptor pentru 10-20 de minute la 180 de grade.
Scoate tava, pudrează plăcințelele cu zahăr pudră și servește.
Încearcă și una din rețetele de prajitura cu mere de aici