Dulceață de nuci verzi. Rețetă ca pe vremuri

.

Dulceață de nuci verzi. Rețeta ca pe vremuri. Din luna iunie până la începutul lunii iulie, nucile verzi sunt numai bune pentru prepararea dulceții. Aceasta se gătește în aproximativ două ore și este numai bună pentru micul dejun.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Pentru mulți dulceața de nuci verzi reprezintă gustul copilăriei. Pentru a reda gustul preparatului dulce, trebuie să fie urmați întocmai câțiva pași, iar rezultatul va fi cu siguranță cel așteptat.


Ingrediente – Dulceață de nuci verzi. Rețetă ca pe vremuri

  • 2 kg de nuci verzi
  • 100 ml miere de albine
  • zeama de la 2-3 lămâi
  • 1 kg zahăr
  • 0,5 l apă
  • baton de vanilie sau baton de scorțișoară
  • câteva cuișoare

Citește și: Mâncare ușoară de vară:

Citește și: Pui cu smântână.

Citește și: Daiana Anghel și soțul ei au dormit separat în noaptea de dinaintea nunții:

Citește și: Raluca Munte de la Puterea Dragostei, de urgență la spital:

Mod de preparare – Dulceață de nuci verzi. Rețeta ca pe vremuri


Nucile se spală și se decojesc până se ajunge la stratul alb. Într-un castron se pune un litru de apă foarte rece în care se adaugă zeama de la lămâi. Rând pe rând, se adaugă în apă nucile decojite, potrivit libertatea.ro. Nucile vor fi lăsate în apă peste noapte.

A doua zi, nucile vor fi așezate pe un șervețel cât timp se va face un sirop din apă și zahăr. Când acesta este omogen se vor adăuga nucile și zeama de lămâie.

Dulceața va fi lăsată să fiarbă la foc mic pentru o oră și se va amesteca din când în când pentru a nu se prinde de fundul oalei. Cu câteva minute înainte de a se lua dulceața de pe foc se pot adăuga și aromele.

Sursa foto: stirilekanald.ro