Dovlecei umpluți. Cea mai simplă și delicioasă rețetă

.

Rețetă de dovlecei umpluți. În această perioadă, dovleceii românești au început să apară pe tarabele din piață. Drept urmare, ar fi păcat să nu profitați de ocazie și să pregătiți cele mai gustoase rețete cu dovlecei. Rețeta de dovlecei umpluți recomandată de noi este foarte delicioasă și se prepară ușor.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Rețetă de dovlecei umpluți. În cazul în care nu știați ce să pregătiți pentru masa de prânz, vă recomandăm o rețetă de dovlecei umpluți absolut delicoasă. Nu aveți nevoie nici de foarte multe ingrediente, iar tot ce trebuie să faceți este să urmați pașii de mai jos. Rezultatul final vă va da categoric pe spate.


Citește și: Rețetă de varză cu carne de porc.Un preparat delicios

Citește și: Mâncare de dovlecei.Perfectă ca garnitură și fel principal

Citește și: Rețetă de gogoși cu paharul.Sunt extrem de gustoase

Citește și: Mâncare de vară.Rețetă de salată de paste cu pește

Rețetă de dovlecei umpluți – Ingrediente

– 2 dovlecei mari sau 4 dovlecei potrivit de
mari

– 70-80 g unt

– 3-4 roşii

– 250 g şuncă presată

– 100-150 g porumb fiert

– 200 g caşcaval

– 3-4 căţei de usturoi


– ulei pentru uns tava

– sare

– piper

Rețetă de dovlecei umpluți – Mod de preparare

1. Pentru început, spălați și curățați dovleceii
de coajă. Apoi, tăiați-i pe jung în jumătăți egale.

2. După care, curățați dovleceii de semințe, astfel
încât să rămână coaja subţire de 6-7 mm. Ulterior, puneți-i într-o tavă pe care
ați uns-o cu puțin ulei.

3. Acum este timpul să umpleți dovleceii. Pentru început, puneți în fiecare jumătate câteva cubulețe de unt, după care câte un strat de roșii tăiate felii, usturoiul pisat cu puțină sare, șunca presată pe care a-ți tăiat-o cubulețe, porumbul fiert și caşcavalul ras, potrivit retete.unica.ro.

4. Deasupra, presărați puțin piper.


5. Dovleceii umpluți se coc în cuptorul
încins, la foc potrivit, pentru circa 30 de minute.

Poftă bună!

Sursa Foto: pixabay