Un prânz delicios și foarte ușor de făcut. Dovleceii pane sunt foarte sățioși și nu ai nevoie de prea multe ingrediente ca să îi prepari. În plus, dacă vrei o variantă mai sănătoasă, poți înlocui aluatul pentru dovlecei pane și să îi faci la grătar.
Dovleceii pane și sosul tzatziki sunt o combinație extrem de gustoasă, care ne duce cu gândul la Grecia.
Iată ce ai nevoie pentru această rețetă:
- 2 dovlecei medii
- 4 linguri făină
- 2 ouă
- sare
- piper
- sosul tzatziki:
- 1 castravete mare
- 1 iaurt grecesc
- mărar
- sare
- piper
Spală dovleceii și taie-i în feliuțe subțiri. Lasă feliile pe un tocător și presară-le cu sare, pentru a își lăsa zeama. Separat, bate două ouă într-un castron și adaugă sare și piper.
Pune făină pe o farfurie plată. Încinge puțin ulei într-o tigaie. Ia câte o felie de dovlecel, trece-o prin făină și scutură excesul, apoi dă-o prin ou. Repetă procedeul până termini toți dovleceii, iar când se rumenesc bine în tigaie scoate-i pe un șervet de bucătărie absorbant.
Apoi, pune iaurtul grecesc într-un castron, taie castraveții cubulețe, însă după ce ai îndepărtat miezul zemos. Adaugă mărarul tocat mărunt, sare și piper.
Vezi mai multe rețete cu dovlecel