Dovlecei pane cu sos tzatziki

 Lupescu Anca
.

Un prânz delicios și foarte ușor de făcut. Dovleceii pane sunt foarte sățioși și nu ai nevoie de prea multe ingrediente ca să îi prepari. În plus, dacă vrei o variantă mai sănătoasă, poți înlocui aluatul pentru dovlecei pane și să îi faci la grătar.

Dovleceii pane și sosul tzatziki sunt o combinație extrem de gustoasă, care ne duce cu gândul la Grecia.

Iată ce ai nevoie pentru această rețetă:

  • 2 dovlecei medii
  • 4 linguri făină
  • 2 ouă
  • sare
  • piper
  • sosul tzatziki:
  • 1 castravete mare
  • 1 iaurt grecesc
  • mărar
  • sare
  • piper

Spală dovleceii și taie-i în feliuțe subțiri. Lasă feliile pe un tocător și presară-le cu sare, pentru a își lăsa zeama. Separat, bate două ouă într-un castron și adaugă sare și piper.

Pune făină pe o farfurie plată. Încinge puțin ulei într-o tigaie. Ia câte o felie de dovlecel, trece-o prin făină și scutură excesul, apoi dă-o prin ou. Repetă procedeul până termini toți dovleceii, iar când se rumenesc bine în tigaie scoate-i pe un șervet de bucătărie absorbant.

Apoi, pune iaurtul grecesc într-un castron, taie castraveții cubulețe, însă după ce ai îndepărtat miezul zemos. Adaugă mărarul tocat mărunt, sare și piper.

Vezi mai multe rețete cu dovlecel

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton