Cum se prepară pieptul de rață. Ideal pentru cina de Crăciun

 Lupescu Anca
.

Pieptul de rață este un preparat complex și cu un gust rafinat. Nu durează mult să îl gătești și este un ingrediente delicat, care are nevoie de multă atenție, însă dacă știi cum să îl prepari, cu acest ingredient dai lovitura. Se potrivește bine cu piureuri diverse, cum ar fi: țelină, păstârnac, cartofi dulci, conopidă, varză, etc.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

De asemenea, are nevoie de un sos acid, ori o reducție de vin, un sos de citrice sau un un pic de aromă care să să contrasteze gustul pieptului de rață care este dulce.

Iată cum prepari pieptul de rață

Ingrediente piept de rață

frunze spanac
unt
piept de rață
portocale
miere
boia de ardei dulce
sare
piper

Se taie pieptul de rață în două. Se pun la fiert 2 litri de apă cu un praf de sare. Când clocotește se pun bucățile de rață și se fierb 90 minute. Se scot din supă, se ung cu miere și se presară cu piper și boia de ardei dulce. Se pun în tavă și se coc 45 minute la foc moderat.

Sucul de la 2 portocale și amestecă cu o lingură de miere și se toarnă peste bucățile de rață, înainte de a le scoate din cuptor.

Cealaltă portocală se decojește și se desface în felii.

Citește și: Lidia Buble, declarații surprinzătoare despre Fuego:'Îl iubesc!' Ce legătură există între cei doi artiști

Citește și: Pare glumă, dar nu e! Fuego a împodobit bradul în luna august:'Am cântat colinde, în plină caniculă'

Citește și: Roxana Vancea și-a schimbat viața radical de când a devenit soție și mamă:„Înainte, am refuzat ideea de căsnicie’/ EXCLUSIV

Citește și: Ce se întâmplă cu procesul de divorț dintre Andreea Bălan și George Burcea!Solista cere plata pensiei alimentare retroactiv și custodia fetițelor

Se încinge untul și se adaugă frunzele de spanac bine spălate. Se presară cu sare și piper și se amestecă ușor. După ce s-au înmuiat puțin se iau de pe foc.

Se montează farfuriile. Se pun o bucată de friptură, felii de portocală și garnitura de spanac. Se toarnă sosul de portocală, din tava în care s-a preparat rața.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton