Cum se face cocktail Hugo - rețeta

.

Hugo este cocktail delicios, care conține sirop de soc, apă minerală, mentă și prosecco. Este delicios, nu conține prea multe calorii și este o băutură foarte populară în Italia, acolo unde a fost creat. Alături de Aperol Spriz, acest cocktail este printre cele mai populare la ora actuală. Nu este de mirare, având în vedere combinația unică dintre prospețimea mentei, aroma blândă a socului și aciditatea prosecco-ului.

Hugo a fost creat în Italia


Se pare că Hugo a fost creat pentru prima dată în 2005 în nordul Italiei, dar a devenit rapid foarte popular în Europa. În prezent, îl poți găsi la aproape orice bar din Europa sau chiar îl poți cumpăra gata îmbuteliat și preparat din supermarketuri.

Totodată, îl poți face acasă. Este un mod minunat de a începe o petrecere acasă sau îl poți servi de sărbători pentru un moment festiv.

Din ce ingrediente se face cocktailul Hugo

Mentă: Răcoritoare și aromată. Nu poți avea un Hugo fără mentă. Ea trebuie puțin zdrobită pentru a își elibera aroma și uleiurile. 


Citește și:Ce alimente sunt interzise în cuptorul cu microunde.Aparatul riscă să explodeze

Lime: Câteva felii de limetă acidă adaugă o aromă picantă care echilibrează siropul dulce de șoc.

Sirop de flori de soc: Floral, dulce și delicios. Poți face acasă sirop de flori de soc sau îl poți cumpăra. De asemenea, ai putea folosi socată pentru un aer mai fresh și light al acestui cocktail.

Prosecco: Este un vin alb spumant sec din orașul Prosecco din nordul Italiei. Este folosit ca bază pentru multe cocktail-uri și face orice băutură delicioasă.


Apă minerală: Folosește o apă minerală puternică, cu mult acid, dar nu pune prea multă pentru că vei obține un cocktail fără gust.

Gheață: Cocktailul Hugo se servește cel mai bine cu gheață. Poți folosi orice formă amuzantă pentru cuburile tale de gheață.

Cum se prepară un cocktail Hugo – rețeta

Ingrediente

  • 1 crenguță de mentă
  • ½ lămâie verde tăiată în felii
  • 1 lingură de sirop de flori de soc – 15 ml
  • 200 ml de Prosecco 
  • 30 ml de apă minerală
  • Câteva cuburi de gheață – cam jumătate de pahar.

Pune menta în paharele în care servești cocktailuri și piseaz-o doar puțin ca să se elibereze aroma și uleiurile. Pune și câteva felii de lime în fiecare pahar.

Citește și: Ce alimente te ajută să scapi de celulită

Adaugă gheață și puțin sirop de flori de soc în fiecare pahar, apoi Prosecco-ul. 

Adaugă puțină apă minerală și e gata.

Cum să faci sirop din flori de soc

  • aproximativ 20 de flori de soc mari 
  • 3 lămâi bio
  • 1 litru de apă 
  • 1 kg de zahăr granulat 35 oz/ 5 căni

Pregătește florile de soc: Scutură florile de soc proaspăt culese pentru a îndepărta orice insecte mici care s-ar putea ascunde în ele.


Clătește-le foarte scurt în apă rece curentă, dacă vrei să te asiguri că sunt curate. Cu toate acestea, spălarea florilor de soc ar elimina polenul și o mare parte din aromă. Așează florile într-un bol mare de sticlă. (Dacă florile tale de șoc sunt mai mici, folosește mai multe. Culege întotdeauna florile de soc pe câmp sau în grădini, locuri unde nu există trafic auto).

Citește și: Patru diete de slăbit, recomandate femeilor peste 50 ani

Taie lămâile în felii groase. Adaugă-le în bol, adaugă apa, acoperă și lasă-le timp de 24 până la 36 de ore într-un loc răcoros și întunecat. 


O pivniță răcoroasă ar fi cea mai bună. Dacă vremea este foarte caldă, 24 de ore ar trebui să fie suficiente; dacă vremea nu este atât de caldă, poți lăsa siropul până la 36 de ore.

Se strecoară. Stoarce feliile de lămâie în sirop și apoi strecoară lichidul printr-o sită foarte fină într-un vas (tapetează sita cu o pânză de muselină curată, dacă sita nu este atât de fină, nu ar trebui să rămână impurități în lichid).

Adaugă zahărul. Se aduce la fierbere în timp ce se amestecă bine pentru a dizolva zahărul. Când începe să fiarbă, se fierbe timp de 5 minute.


Se toarnă imediat în sticle sterilizate și încă calde. Înșurubează bine capacul pe sticlă.

Păstrează într-un loc răcoros și întunecat. Siropul de flori de soc se va păstra cel puțin 6 luni, probabil mai mult. După ce ai deschis o sticlă, păstreaz-o în frigider și consum-o cât mai curând posibil.

Citește și: Ce alimente să consumi seara dacă vrei să nu te îngrași

Rețeta produce aproximativ 1,5 l de sirop. Pentru a obține o băutură răcoritoare, amestecă aproximativ 50 ml cu aproximativ 250 ml de apă minerală. Proporția este de o parte sirop și cinci părți apă, după gust.

Sursa foto: Pixabay