Clătite de post. Rețetă din câteva ingrediente

 Lupescu Anca
.

Clătitele pot fi delicioase și poți să le consumi chiar și în zilele de post. Pentru rețeta de clătite de post ai nevoie de foarte puține ingrediente și le poți umple cu cremă de ciocolată făcută în casă sau gemuri. Poți obține o cremă de ciocolată minunată pentru clătite dacă adaugi într-un blender aune de pădure, miere, cacao și lapte de cocos.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Chiar dacă ești în post, nu înseamnă că nu trebuie să mănânci dulce. Ți-am pregătit cea mai simplă rețetă de clătite de post.

Iată ce ingrediente ai nevoie pentru clătite de post:

  • 300 gr. făină
  • 600 ml. apă minerală
  • 1 linguriță sare
  • 1 lingură zahăr (dacă doriți umpluturi sărate, nu folosiți zahăr în aluat)
  • arome (opțional), eu folosesc neapărat vanilie, exact sau 1 plic de zahăr vanilat
  • 3 linguri ulei

Clătite de post. Mod de preparare

Pentru a face clătite de post, punem toată făina într-un castron. Adăugăm apă minerală treptat. Amestecăm continuu cu un tel tip pară, pentru a împiedica formarea cocoloașelor. Cantitatea de apă poate varia ținând cont de textura și densitatea aluatului, care trebuie să fie fluid, dar destul de consistent ca să nu se rupă clătitele.

Se adaugă uleiul în fir subțire, amestecând continuu.

Se potrivește aluatul cu sare și zahăr, se amestecă bine. Se pot adăuga și aromele: vanilie, coajă rasă de lămâie sau portocale.

Consistența aluatului de clătite de post trebuie sa fie grosuță, asemănătoare celei de înghețată topită. Evident, aluatul trebuie să fie fluid.

Se amestecă bine pentru un aluat omogen, mătăsos, fără cocoloașe.

Se încinge foarte bine o tigaie antiaderentă.

Se toarnă un strop de ulei și se întinde pe toată suprafața tigăii. Pentru asta, eu folosesc un servețel de hârtie.

Se toarnă aluatul în fir subțire cu un polonic în timp ce învârtim tigaia de coadă, circular, pentru a distribui aluatul într-un strat uniform.

Aceste clătite se coc la foc mediu spre iute, nu le întoarceți până nu se coc bine pe o parte, altfel se rup la întoarcere.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton