Cum faci cei mai buni langoși cu smântână și cașcaval la tine acasă

.

Dacă nu ții post, este cazul să încerci să faci langoși la tine acasă. Sunt delicioși, pufoși și merg extraordinar cu smântână, usturoi și cașcaval. 

Se servesc calzi și poți chiar să îi ungi cu dulceață ori cremă de ciocolată, pentru cine îi preferă așa. 


Uite ce ingredientele îți trebuie: 

  • 600 g făina tip 000
  • 375 ml apă calduță
  • 20 g drojdie proaspătă sau 7 g drojdie uscată
  • 15 g sare
  • 15 g zahăr
  • circa 500 ml ulei pt prăjit

Pentru aluat se amestecă drojdia cu zahărul și apa călduță și se lasă 10 minute. Apoi se adaugă sarea și făina.

Se frămantă cu mâna sau la robot (5-7 minute) până ce aluatul este omogen și compact. Aluatul de langoși ungurești este unul moale. Nu mai puneți făină în plus!

Aluatul se lasă la dospit circa 30 de minute într-un castron acoperit cu folie de plastic sau pungă.


Se răstoarnă aluatul pe masa unsă cu ulei și se porționează în funcție de cât de mari doriți să fie langoșii. În mod tradițional langoșii ungurești sunt mari, cu diametru de cca. 22-24cm.

Formează biluțe de aluat. Acestea rămân pe masă la dospit încă 30 de minute, bine unse cu ulei (ca să nu facă crustă).

Apoi apăsăm și întindem aluatul cu mâna unsă, cu grijă să nu îl rupem, până la diametrul de 22-24 cm. Marginea trebuie să rămână ușor mai groasă.

Se prăjesc în baie de ulei.


Langoșii prăjiți se scurg apoi pe șervețele absorbante.

Sursa: https://savoriurbane.com/langosi-unguresti-reteta-traditionala-pas-cu-pas/