Cozonac fără frământare. Rețeta la îndemână pentru orice începător în bucătărie

.

Cozonacul e delicios, dar presupune foarte multă muncă și așteptare. Îți prezentăm o rețetă care nu are nevoie de frământare și se face extrem de ușor. 

Citește și: Cozonac fără drojdie. Rețeta ideală pentru un cozonac fraged și aromat, fără strop de drojdie


Ingrediente: 

  • 500 g făină
  • 300 ml lapte călduț
  • 100 g zahăr
  • 100 g unt topit
  • 7 g drojdie uscată
  • 3 gălbenușuri
  • coaja de la o lămâie
  • o păstaie de vanilie
  • sare
  • Pentru umplutură: 
  • 200 g nucă măcinată
  • 20 g cacao
  • 80 g zahăr pudră
  • 100 g rahat

Se amestecă toate ingredientele pentru cozonac, până se omogonizează. Se lasă la dospit până își dublează volumul.

După ce a dospit aluatul îl puneți la frigider pentru cel puțin 12 ore. După aceea, se pune în tăvi şi se lasă la copt. Cozonacii vor ieși super pufoși și delicioși datorită timpului pe care îl petrec în frigider. Aluatul va fi aerat și se va rupe în fâșii. Îl poți umple cu nucă, rahat, ciocolată sau alune. 


Citește și: Cozonac pufos cu nucă și cacao. Cea mai simplă rețetă de cozonac

Mai mult, îl poți glazura cu ciocolată pentru un cozonac cu adevărat deosebit.