Cornulețe fradege, fără lapte. Rețetă simplă

.

Această rețetă simplă pentru cornulețe fragede, fără lapte, este foarte ușor de preparat, chiar și de cei care nu au mare talent în bucătărie. Chef Mino ne asigură că putem prepara cornulețe delicioase și fragede, respectând rețeta lui.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Rețeta pentru cornulețe fragede, fără lapte, nu este grea și chef Mino a preparat în direct, la Antena Stars, acest desert delicios pe care îl pot găti chiar și cei mai nepricepuți în bucătărie.


Ingrediente pentru cornulețe fără lapte

Pentru aluat:

  • 1 kg făină
  • 200 gr unt
  • 200 ml vin alb
  • 1 ou
  • 1 vârf sare

Pentru compoziție:

  • albușul de la 8 ouă (se face o spumă densă) sau gem sau rahat
  • nucă
  • coajă de lime

Citeste si: Varză călită de post. Cea mai simplă rețetă

Citește și: Iahnie de fasole. Cea mai bună rețetă de post

Citește și: Plăcinte cu cartofi și mujdei de usturoi. Rețetă de post

Cum se prepară cornulețele fragede fără lapte

‘Fac aluatul nisipos, în care am ras untul și l-am pus peste făină. Ideea este să nu puneți foarte multă presiune, ca să amestecați foarte bine făina cu untul, după care o să venim cu un ou și cu 200 de ml de vin alb, de preferat dulce, dar, în fine, ce aveți prin casă, nu e problemă dacă e sec sau demisec. Îl putem îndulci din zahăr.


Punem și oul în mijloc și îl introduceți ușor cu mâna. Nu folosiți telul. După ce s-a amestecat cu făina, puțin câte puțin introducem și vinul alb.

La sfârșit o să obțineți un blat ca de tartă, puțin mai gumos datorită untului pe care l-am folosit în cantitate mai mare decât la blatul de tartă. E un proces la care trebuie să fie foarte atent la cum lucrezi cu mâinile’, a declarat chef Mino la Antena Stars.

Ulterior, aluatul se întinde pe masă, cu ajutorul unui făcăleț, în foaie subțire și se taie în triunghiuri. La mijloc se pune umplutura din albuș de ou, nucă și coajă de lime sau gem sau rahat sau orice vă doriți. Puteți personaliza umplutura așa după bunul plac, dar nu exagerați cu cantitatea adăugată, așa încât să nu iasă din aluat, la copt.

foto: retetepractice.ro