Rețetă de prăjitură mexicană cu cocos (Cocada). Dacă ai poftă de un desert simplu și delicios, rețeta următoare este pentru tine!
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!
Cocada este o prăjitură tradițională, care se regăsește în mai multe țări din America de Sud. Ele pot varia sub diferite forme și culori, iar asta pentru că se pot folosi coloranți alimentari. De obicei, se decorează cu migdale întregi sau tocate. Rețeta datează încă din anul 1878, în Peru. Cocada se comercializează și sub formă de bomboane.
Citește și: Rețetă de castraveți murați de vară
Citește și: Rețetă de coaste de porc la cuptor
Citește și: Rețetă de chec cu vișine.Un desert pufos și gustos
Citește și: Rețetă de cornulețe cu smântână și untură
Rețetă de prăjitură mexicană cu cocos (Cocada). Ingrediente
- 500 g fulgi de cocos
- 240 ml lapte integral
- 100 g zahăr tos
- 180 ml apă
- 3 gălbenușuri
- 1 linguriță pudră de scorțișoară
- 1 linguriță esență de rom/vanilie
Rețetă de prăjitură mexicană cu cocos (Cocada). Mod de preparare
- Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.
- Combină apa cu zahărul, scorțișoara, romul/vanilia într-un vas și lasă să ajungă în punctul de fierbere, apoi lasă la răcit.
- Într-un bol, mixează gălbenușurile cu laptele până la omogenizare.
- Încorporează amestecul de zahăr în cel de ouă.
- Adaugă fulgii de cocos, pune din nou cratița pe foc mic și lasă să fiarbă până se îngroașă, amestecând ocazional, să nu se prindă de vas.
- Toarnă aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și dă la cuptor pentru 30 de minute.
- Decorează desertul după preferință.
Sursă foto: Profimedia