Clătite Ana Lugojana sau bănățene. Rețetă delicioasă

.

Clătite Ana Lugojana. Rețetă absolut delicioasă. Clasicele clătite pot fi transformate într-un desert cu totul special. Clătitele Ana Lugojana sunt un desert românesc îndrăgit de toți. Acestea mai sunt cunoscute și sub numele de clătite bănățene.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Clătitele Ana Lugojana sunt excelente pentru zilele de vară. Este un desert special ce poate impresiona invitații. Clătitele Ana Lugojana mai sunt cunoscute și sub numele de clătite bănățene. Iată cum se prepară clătitele Ana Lugojana.


Citește și: Rețeta de lava cake a lui chef Florin Dumitrescu

Citește și: Rețetă de păsat cu lapte.

Citește și: Pilotul de raliu Vali Porcișteanu, acuzat de fosta soție că a călcat-o intenționat cu mașina. Cum se apără

Citește și: Cum și-a cunoscut actorul Costel Constantin soția, în urmă cu 50 de ani:

Ingrediente – Clătite Ana Lugojana

Pentru aluat:

  • 4 ouă
  • 400 g făină albă
  • 400 ml lapte
  • 100 ml apă minerală
  • 3 linguri de unt topit
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri de zahăr
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • 2-3 linguri de ulei

Pentru umplutură

  • 400 g brânză de vaci
  • 6 ouă
  • 3 plicuri de zahăr vanilat
  • 300 g smântână grasă
  • 300 g zahăr
  • o ceașcă de stafide
  • unt
  • coaja de la o portocală

Mod de preparare – Clătite Ana Lugojana

Se vor prepara clătitele tradiționale cu făină, lapte, ouă, apă minerală, unt topit, zahăr și un praf de sare. După ce se prăjesc se lasă puțin la răcit.

Separat, brânza de vaci se amestecă cu un ou întreg, două-trei linguri de zahăr, zahăr vanilat și stafide.

Pentru sosul de vanilie, se separă ouăle, iar gălbenușurile se amestecă cu zahăr vanilat, zahăr tos și smântână. Clătitele se vor umple cu amestecul de brânză, apoi se vor împături precum sarmalele.

Se vor pune într-o tavă tapetată cu unt. Peste se toarnă sosul de vanilie apoi se bagă la cuptor. Între timp, albușurile se bat spumă, împreună cu sarea și zahărul rămas.


După 10-12 minute, peste clătitele din cuptor se montează bezeaua. Se bagă din nou la cuptor până când bezeaua va fi caramelizată. Desertul se servește fierbinte.

Sursa foto: ziuadevest.ro