Rețetă de ciorbă de văcuță. Ciorba de văcuță se numără printre preparatele preferate ale românilor. În plus, dacă este servită cu smântână și acrită cu borș, este un adevărat deliciu. Pentru această rețetă aveți nevoie doar de câteva ingrediente.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de ciorbă de văcuță. În cazul în care nu știați ce să gătiți pentru masa de prânz, rețeta de ciorbă de văcuță este ideală. În plus, rețeta recomandată de noi se prepară și foarte ușor. Tot ce trebuie să faceți este să urmați pașii de mai jos, iar rezultatul vă va da pe spate.
Citește și: Rețetă de varză cu carne de porc.Un preparat delicios
Citește și: Rețetă de chiftele din piure de cartofi.Ușor de preparat
Citește și: Plăcintă cu varză.Cea mai simplă și delicioasă rețetă
Citește și: Mâncare de vară.Rețetă de salată de paste cu pește
Rețetă de ciorbă de văcuță – Ingrediente
– 500 g carne de vita,
– 2 cartofi medii,
– 3 morcovi,
– 1 ceapa mare,
– 1 telina medie,
– 1 pastarnac,
– 2 ardei,
– o mana de fasole verde,
– 3 linguri pasta de tomate,
– 3 linguri leustean,
– 3 linguri ulei,
– 300 ml bors,
– sare.
Rețetă de ciorbă de văcuță – Mod de preparare
1. Pentru început, tăiați carnea cubulețe și
puneți-o la fiert în apă, cu puțină sare.
2. Nu uita că trebuie să luați constant spuma care
se formează deasupra, până când supa rămâne limpede.
3. Între timp, tocați legumele. Puteți să le
fați pe răzătoare sau să le tăiați cubulețe.
4. Apoi, căliți ceapa, pe care ai tocat-o
mărunt, în trei linguri de ulei. După care, adăugați morcovul, țelina și păstârnacul.
5. După aproximativ 2 minute, puneți toate legumele în supa de vită, împreună cu cartofii tăiați cuburi, potrivit kanald.ro.
6. Lăsați la fiert timp de 25 de minute, după
care puteți adăuga și ardeiul în ciorbă. După alte cinci minute, puneți și
pasta de tomate și borșul.
8. Când ciorbă a dat bine în clocot, puneți
sare după gust și adăugați leușteanul.
9. Ciorba de văcuță se servește cu smântână.
Poftă bună!
Sursa Foto: pixabay